Hlavní navigace

Eset uvádí business verzi zabezpečení pro Symbian a Windows Mobile

12. 5. 2011

Sdílet

Eset oznámil vydání bezpečnostního řešení pro mobilní telefony používané ve firemním sektoru. Eset Mobile Security Business Edition, určený pro platformy Symbian a Windows Mobile, disponuje všemi funkcemi řešení pro běžné uživatele (Eset Mobile Security). Navíc umožňuje vzdálenou správu pomocí nástroje Remote Administrator 4.  

Produkt nabízí bezpečnostní řešení pro Symbian, v současnosti nejpoužívanější operační systém na chytrých telefonech. Dle statistiky Gartner měla vloni tato platforma tržní podíl 37,6 %. Eset Mobile Security Business Edition je však určen i pro firmy využívající mobilní zařízení typu Windows Mobile.

příloha_ovladnete_sva_data

Eset na konci dubna uvolnil i beta verzi řešení pro platformu Android.  

Eset Mobile Security Business Edition je k dispozici v českém jazyce. Produkt umožňuje vzdálenou správu prostřednictvím nástroje Remote Administrator 4. Administrátoři mohou zasílat a získávat konfiguraci mobilního klienta, uskutečňovat on-demand a on-access skenování, provádět bezpečnostní audity, přizpůsobovat nastavení firewallu a filtru spamu či nastavovat interval připojení k serveru podle preferencí. Zároveň mohou správci měnit konfiguraci mobilního klienta a na dálku aktualizovat virovou databázi. Soubor funkcí Anti-Theft je určen pro případ ztráty či krádeže zařízení. Remote Wipe umožňuje vymazat citlivá data (kontakty, SMS a odstranitelná multimédia v paměti) prostřednictvím SMS zprávy. Při vložení neznámé SIM karty je automaticky odeslána varovná zpráva na předem definované číslo. Zpráva obsahuje informace o telefonním čísle, IMSI a IMEI dané karty.

Byl pro vás článek přínosný?