Hlavní navigace

Eset vydal RC verzi bezpečnostní řešení pro mobily s Androidem

14. 8. 2011

Sdílet

Eset zveřejnil release candidate (RC) verzi produktu Eset Mobile Security pro operační systém Android a je tak blízko k vydání finální verze tohoto produktu. Jaké přináší vylepšení a hlavní funkce?

Eset vydal RC verzi bezpečnostní řešení pro mobily s AndroidemEset zveřejnil release candidate (RC) verzi produktu Eset Mobile Security pro operační systém Android a je tak blízko k vydání finální verze tohoto produktu.Výrobce již nabízí produkty pro operační systémy Windows Mobile a Symbian.

Podle prohlášení společnosti produkt ochrání před veškerými bezpečnostními hrozbami, nevyžádanými hovory i ztrátou dat v případě odcizení či krádeže telefonu.

Podle odhadu společnosti Gartner se letos prodá až 468 milionů chytrých telefonů. Android se dle předpokladu stane světově nejrozšířenějším mobilním operačním systémem – v roce 2012 by měl pokrýt 49 % trhu s chytrými telefony. Mobile Security tak podle Esetu bude schopen chránit před hrozbami více než 60 % uživatelů chytrých telefonů.

příloha_ovladnete_sva_data

Eset Mobile Security pro Android RC přináší oproti beta verzi několik vylepšení, například upravený antispam,“ uvedl v tiskovém oznámení Miroslav Majtáz, produktový manažer tohoto řešení.

Vylepšené funkce EMS pro Android, RC verze

  • Důvěryhodný přítel v případě, že je do telefonu vložena neověřená SIM karta, telefon odešle varovnou SMS na předem určené telefonní číslo. V případě potřeby dokáže spolehlivý známý daného uživatele rovněž na dálku resetovat zapomenuté uživatelské heslo.
  • Vylepšený antispam – program nově filtruje nevyžádané hovory se skrytou identitou volajícího (tzv. CLIR – Calling Line Identification Restriction).

Funkce RC verze:

  • Behaviorální detekce – všechny aplikace, soubory, složky a paměťové karty SD jsou neustále prověřovány na výskyt hrozeb.
  • SMS/MMS Antispam – umožňuje uživateli definovat věrohodné kontakty pomocí whitelistu a blacklistu. Antispam rovněž jednoduše blokuje SMS od neznámých čísel.
  • Blokace hovorů blokuje nechtěné hovory v příchozím i odchozím směru.
  • Bezpečnostní audit se zabudovaným správcem úloh – poskytuje informace o všech důležitých vlastnostech a funkcích telefonu.
  • Bezpečnostní systém Anti-Theft – antivirus má několik úrovní zabezpečení, které chrání data.
  • GPS lokalizace lokalizuje ukradený nebo ztracený telefon pomocí vzdáleného příkazu.
  • Vzdálené uzamčení telefon lze na dálku zablokovat a zabránit tak zneužití dat v telefonu. 
  • Dálkové vymazání dat – na základě SMS příkazu se ze ztraceného nebo odcizeného telefonu vymažou veškerá data.
  • Ochrana před vymazáním EMS – telefon je chráněn před neoprávněným odinstalováním programu.

Další informace o produktu naleznete na webu společnosti Eset.

Byl pro vás článek přínosný?