Hlavní navigace

Představení Nintenda 3DS 19. ledna

22. 12. 2010

Sdílet

 Autor:
Očekávaná herní konzole Nintendo 3DS bude v Evropě i USA představena již 18. ledna, měla by být upřesněna dostupnost i cena.

Nintendo oznámilo herní novinku 3DS neoficiálně již v březnu 2011, nicméně naděje na ještě předvánoční uvedení postupně uhasly - k velké lítosti zákazníků a jistě i samotného výrobce. Nejnovější informace říkají, že se Nintenda 3DS dočkáme až v březnu. Jak uvedl server trustedreviews.com, Nintendo oficiálně představí konzoli 3DS paralelně v Evropě (konkrétně v Nizozemí) a v USA (New York) 19. ledna 2011.

Na události by měla být k vidění samozřejmě herní novinka, různé tiskové materiály, hlavně ale upřesnění data uvedení do distribuce, nejlépe na jednotlivých trzích, plus cena. Tyto údaje jsou již známé pro Japonsko, tam to bude 26. února a cena je 25000 jenů (~6000 korun), což nezní špatně.

Hlavním lákadlem 3DS je horní 3D displej zobrazující trojrozměrný obraz v rozlišení 800x240 bodů - 400x240 bodů pro každé oko. Jde o pasivní paralaxový displej, to znamená, že k jeho sledování nejsou nutné speciální brýle, nicméně má omezené sledovací úhly. Podmínkou v tomto případě však je, aby se hráč díval na obrazovku z přesného úhlu, není tedy jisté, že se na ni budou moci dívat dva hráči z různých úhlů. Ví se také, že 3DS bude podporovat i starší hry pro DS.

Na první pohled by se mohlo zdát, že kromě 3D displeje se toho na 3DS příliš nezměnilo, skutečně designově hodně připomíná starší Nintendo DS. Nicméně vedle 3D je tu i řada dalších novinek, například kruhový ovladač po levé straně dotykového displeje či gyroskopický senzor umožňující detekovat pozici konzole.

3D funkcionalita se rozšířila i na kameru. Přesněji řečeno na vnějším okraji krysu jsou nyní dvě VGA kamery, které mohou s rozlišením 640x480 bodů pořizovat duální snímky vhodné pro zobrazení na trojrozměrném displeji.

Rozměry 3DS jsou 130x74x20 mm a hmotnost 230 gramů, výběr bude ze tří barev (modré, červené a šedé) a s uvedením 3DS na trh se objeví i 3D hry, například 3D Nintendogs, Dead or Alive, Splinter Cell, The Sims, Super Street Fighter IV, Metal Gear Solid, Mario Kart či Paper Mario. Stále však není známo to nejpodstatnější, tedy kdy a za kolik se začne Nintendo 3DS prodávat.

Nintendo 3DS

Byl pro vás článek přínosný?