Hlavní navigace

Extra drahé (a zbytečné) technologické vychytávky pro spotřebitele (3.)

5. 8. 2014

Sdílet

 Autor: pcadvisor.co.uk
Jste fanouškem technologií a máte více peněz než rozumu. Co si v tomto případě máte koupit? Samozřejmě, že Mac! Ale jste-li opravdu bohatí a všechny produkty od Apple už doma máte, poradíme vám, kde se porozhlédnout.

Předchozí díl

7. Extra drahé vychytávky: Pracovní stanice MWE Emporer 200

MWE Emporer 200

Nyní tu pro vás máme ten nejvyšší myslitelný komfort v oblasti počítačů. Pracovní stanice Emporer 200 je ručně stavěným počítačem disponujícím ovládacím centrem s dotykovou obrazovkou, systémem filtrování vzduchu, světelnou terapií, elektricky poháněným koženým sedadlem, až třemi 27palcovými LED obrazovkami a něčím, co výrobce popisuje jako „dechberoucí zvuk“. A cena? 50 tisíc liber (1,5 milionu korun).

6. Extra drahé vychytávky: Fotoaparát Hasselblad H4D-60

Hasselblad H4D-60

Cloud24

Fotografové utrácejí peníze téměř tak rychle jako audiofilové. Hasselblad H4D-60 je digitální zrcadlovka. Ale ne ledajaká. Podle výrobce tento drobeček nabízí „to nejlepší pro zachycování obrazu ve formátu digitálního média pro profesionální komerční, studiové a umělecké fotografy.“ Jak je to možné? Odpověď nalezneme ve specifikacích: 60megapixelový CCD obrazový senzor o velikosti 40,2 × 53,7 mm s 16bitovými barvami. A jeho cena činí 36 tisíc dolarů (asi 720 tisíc korun).

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?