Hlavní navigace

Extrémně výkonný herní notebook s vodním chlazením

12. 2. 2016

Sdílet

 Autor: ASUS
ASUS uvedl na český trh herní notebook GX700 ze série Republic of Gamers (ROG), který je prvním přenosným počítačem chlazeným kapalinou

Novinka k tomu využívá odnímatelný chladicí modul ROG Hydro Overclocking System. GX700 pohání odemčený procesor Intel Core i7-6820HK („Skylake“), který umožňuje manuální přetaktování až na frekvenci 4 GHz. O extrémní grafický výkon na úrovni výkonného stolního počítače se stará karta NVIDIA GeForce GTX 980 a 32 GB operační paměti typu DDR4. GX700 nabídne 17,3“ IPS displej s rozlišením Full HD, který podporuje technologii NVIDIA G-SYNC zaručující plynulý a detailní obraz i v hardwarově nejnáročnějších hrách. S výjimečným výkonem koresponduje i balení - notebook a dok chrání před nárazy stylový cestovní kufr s logem ROG.

ASUS

Díky vysokému potenciálu pro přetaktování, grafické kartě NVIDIA GeForce GTX 980 a modulu ROG Hydro Overclocking System nabízí notebook ROG GX700 výkon, který  převyšuje ostatních herní notebooky a přináší hráčům mobilní platformu pro extrémní hraní. I při odpojení z dokovacího modulu se jedná o nejrychlejší herní notebook s jedním grafickým jádrem. Notebook GX700 se vyznačuje tenkým a lehkým provedením, které umožňuje hráčům snadné přenášení.

Modul ROG Hydro Overclocking System

Speciální modul ROG Hydro Overclocking System nabízí uživatelům notebooku ROG GX700 bohaté možnosti přetaktování umožňující dosažení špičkového herního výkonu. Modul využívá čerpadlo k oběhu chladicí kapaliny okolo komponentů notebooku produkujících teplo. Chladivo následně míří do chladicího modulu, kde dvojice chladičů pomáhá s odvodem tepla. Propojení mezi chladicím modulem a notebookem GX700 zaručuje plynulý tok chladiva bez nebezpečí prosakování. Použité chladivo chrání před korozí všechny vnitřní součásti a materiály, včetně hliníku, železa, oceli a slitin mědi. Dok zároveň pomáhá až o třetinu snížit teplotu procesoru a grafického jádra. 

Potenciál pro extrémní přetaktování

ROG GX700 využívá procesor Intel Core i7-6820HK a samostatnou grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX 980. Tento výkon podporuje celkem 32 GB operační paměti typu DDR4, která se dá rozšířit díky čtyřem slotům až na maximálních 64 GB RAM. Počítač také obsahuje dvojici SSD v RAIDu s celkovou kapacitou 512 GB.

Po připojení modulu ROG Hydro Overclocking System lze přetaktováním zvýšit výkon procesoru až o 48 %, se zrychlením základního taktu kolem 31 % a nárůstem frekvence z 3,2 GHz na 4,0 GHz. Kromě toho je možné zrychlit paměť DDR4 RAM až o 43 % z 2 133 MHz na 2 800 MHz. V testu 3D Mark 11 se zapojeným dokem se zvýší skóre ze 14 000 na 20 000 bodů, což je nárůst o 43 %.

Plynulý obraz při hraní nejmodernějších her

Integrovaná technologie zobrazení NVIDIA G-SYNC synchronizuje obnovovací frekvenci displeje s grafickým jádrem. G-SYNC pomáhá eliminovat prodlevy, zvýšit snímkovou frekvenci a předejít trhání nebo zpožďování obrazu. 

Ergonomicky tvarovaná herní klávesnice

ROG GX700 má ergonomicky navrženou klávesnici, která zaručuje jisté a přesné ovládání. Funkce Anti-ghosting dovoluje současný stisk až 30 kláves, což napomáhá okamžitému a správnému provedení příkazů – a to i v případě, že stisknete několik kláves současně. K dispozici je také speciální klávesa pro záznam a několik makro kláves ROG pro programování složitých příkazů tvořených kombinací několika různých kláves.

Cloud24

Cena

Prémiový herní model ROG GX700 se v Česku prodává za 119 990 Kč s DPH. 

Byl pro vás článek přínosný?