Hlavní navigace

Facebook chystá automaticky spouštěné videoreklamy

19. 12. 2013

Sdílet

 Autor: © Facebook
Sociální síť Facebook plánuje v dohledné době do streamu uživatelů vkládat také videoreklamy.

Už tento týden mohla malá část z jedné miliardy uživatelů, které Facebook má, ve svém streamu zahlédnout video reklamu, a to jak na mobilních zařízeních, tak i na desktopech. Společnost v úterý potvrdila, že to bylo součástí testování nového formátu.

Nové reklamy se vždy začnou přehrávat automaticky v okamžiku, kdy se ve streamu objeví, zvuk budou mít však vypnutý, zapnout půjde kliknutím na video. Na konci reklamy se také objeví dodatečný obsah, na který mohou uživatelé otevřít. Podle společnosti nebude existovat žádný způsob, jak videu v přehrávání zabránit, ale lidé ho mohou zastavit tím, že přes něj sescrollují.

Podle Facebooku se bude na mobilních zařízeních video stahovat, pouze pokud se uživatel připojí přes Wi-Fi. Nový formát je navržen tak, aby oslovil co nejvíce lidí během co nejkratší doby.

příloha_ovladnete_sva_data

První reklama tohoto typu bude na dobrodružný fantasy film „Divergent“. Facebook nový formát popsal jako test, takže se uživatelé nemusí bát, že by byl jejich stream zaplaven hromadou reklamních videí. Alespoň zatím.
Aby tento formát fungoval, musí Facebook najít perfektní rovnováhu mezi poskytováním efektivního způsobu, jakým by se firmy mohly prezentovat, aniž by to však příliš otravovalo uživatele.

„Představení těchto videí pravděpodobně nebude mít drastický efekt na postoj uživatelů k tomuto webu, ale společnost musí zvážit kontext reklam,“ myslí si Andrew Frank, analytik z výzkumné agentury Gartner. „Technologie zaměřování reklam, které má Facebook nyní, jsou velmi komplexní, ale pravděpodobně na nich bude muset ještě zapracovat,“ dodal Frank.

Byl pro vás článek přínosný?