Hlavní navigace

Facebook představil nový systém pro zasílání zpráv

15. 11. 2010

Sdílet

Facebook v pondělí ukončil všechny dohady o tom, jak bude vypadat jeho nová služba. Původní představa vlastního e-mailu se totiž změnila v komplexní řešení zahrnující více druhů komunikace.

Konkrétně se jedná o systém, který zahrnuje jak e-mail, tak instant messaging, zprávy z Facebooku a také SMS. Novinka byla představena na konferenci Web 2.0 Summit.

CEO Facebooku Mark Zuckerberg označil novinku za moderní messagingový systém, který je schopný spojit pod jednu střechu nejrůznější typy komunikace. Systém je navržený tak, aby uchovával zprávy pět let a uživatelé budou mít k dispozici historii svojí komunikace po celou tuto dobu. Vzhledem k tomu, že uživatelé Facebooku nově získají i e-mailovou adresu (@facebook.com), budou moci přímo posílat zprávy na všechny existující e-mailové účty, což dosud nebylo možné.

Messagingový systém Facebooku, kódově označovaný jako Titan, zatím nebude zahrnovat hlasovou komunikaci, i když Zuckerberg potvrdil, že se s touto funkcionalitou počítá, ale neupřesnil, kdy by se měla objevit.

I když v posledních dnech byl internet plný zpráv o tom, že Facebook chystá jakýsi zabiják e-mailu, Zuckerberg potvrdil, že tento pohled na nový messagingový systém není zrovna odpovídající, protože e-mail je přímo jednou z jeho složek. Sám CEO Facebooku nečeká, že by kvůli tomu uživatelé hromadně opouštěli svoje dosavadní e-mailové služby, ale spíše mu šlo o to nabídnout variabilnější a komplexní komunikaci skrze různé kanály.

Byl pro vás článek přínosný?