Hlavní navigace

Facebook vyvíjí Slingshot, konkurenci pro Snapchat

20. 5. 2014

Sdílet

 Autor: © queidea - Fotolia.com
Společnost pracuje na vlastní aplikaci pro posílání dočasných zpráv v podobě videí.

Nová aplikace je interně známa pod názvem Slingshot a k jejímu uvedení na trh by podle deníku The Financial Times mohlo dojít ještě v tomto měsíci. Stejně tak je prý ale možné, že Facebook vydání aplikace ještě o něco pozdrží. Samotný Facebook se k informacím o chystané aplikaci odmítl vyjádřit.

Slingshot má uživatelům umožnit posílání krátký video zpráv. To znamená, že by mělo jít o přímo konkurenci pro populární aplikaci Snapchat, pomocí které lze rovněž pořizovat rychlé fotografie či krátká videa, a ty pak posílat jiným uživatelům, z jejichž telefonu se po prohlédnutí smažou.

Snapchat v tomto měsíci do své aplikaci přidal také funkce pro textovou komunikaci a video chat. Alternativa od Facebooku prý video hovory nenabídne.

Podle deníku The Financial Times Facebook na aplikaci Slingshot pracuje již několik měsíců. Na projekt prý osobně dohlíží šéf společnosti Mark Zuckerberg. Facebook se dříve snažil koupit přímo Snapchat za cenu 3 miliardy dolarů, ovšem jednání nedospěla k úspěšnému konci.

Facebook se počátkem tohoto měsíce také rozhodl pohřbít svůj dřívější klon Snapchatu nazvaný Poke, který vznikl již v roce 2012. Příliš se však neujal.

příloha_ovladnete_sva_data

Facebook se rovněž snaží prorazit v oblasti aplikací pro mobilní chat, protože v tom vidí způsob, jak oslovit mladší uživatele. V současné době například jedná o koupi populární aplikace WhatsApp, která má přes 450 miliónů uživatelů.

 

Byl pro vás článek přínosný?