Hlavní navigace

Firemní chytré telefony zabezpečí novinka od Esetu, nabízí mj. audit bezpečnosti přístroje

12. 5. 2011

Sdílet

Vydání bezpečnostního řešení pro mobilní telefony firem ohlásila společnost Eset. Produkt Mobile Security Business Edition je dostupný v češtině a je určen pro platformy Symbian či Windows Mobile. Podle výrobce disponuje kromě klasických funkcí řešení Mobile Security i vzdálenou správou pomocí nástroje Remote Administrator 4.

„Ochrana mobilních zařízení je čím dál důležitější nejen pro běžné uživatele, ale i pro firmy, řekl Peter Vrana, produktový manažer ESET pro firemní bezpečnost. „Už dnes existuje v tomto segmentu více druhů podvodných aplikací, mezi nimi i spyware. Našim cílem je ochránit soukromí i peníze zákazníků," dodal.

Mobile Security Business Edition prý nabízí především ucelené bezpečnostní řešení pro Symbian, v současnosti zřejmě nejpoužívanější operační systém na chytrých telefonech. Podle statistiky Gartneru měla vloni tato platforma tržní podíl 37,6 %. Eset nedávno uvolnil i betaverzi řešení pro platformu Android.

 

Nejdůležitější funkce novinky podle výrobce:

příloha_ovladnete_sva_data

  • Podpora vzdálené správy — produkt umožňuje vzdálenou správu prostřednictvím nástroje ESET Remote Administrator 4, který v podnikovém prostředí nabízí řadu výhod. Administrátoři mohou zasílat a získávat konfiguraci mobilního klienta, uskutečňovat on-demand a on-access skenování, provádět bezpečnostní audity, přizpůsobovat nastavení firewallu a filtru spamu či nastavovat interval připojení k serveru podle preferencí. Zároveň mohou správci měnit konfiguraci mobilního klienta a na dálku aktualizovat virovou databázi. Prostřednictvím Remote Administrator 4 je rovněž možné zasílat zprávy.
  • Anti-Theft – soubor funkcí, které jsou užitečné především v případě ztráty či krádeže zařízení.
  • Remote Wipe – možnost vymazat všechna citlivá data (kontakty, SMS a odstranitelná multimédia v paměti) prostřednictvím SMS zprávy.
  • SIM Matching – při vložení neznámé SIM karty je automaticky odeslána varovná zpráva na předem definované číslo. Zpráva obsahuje informace o telefonním čísle, IMSI a IMEI dané karty.
  • Ochrana heslem – ochrana mobilního zařízení před neautorizovaným přístupem do bezpečnostního softwaru. Chrání před nechtěným odinstalováním a nevyžádanou změnou nastavení.
  • Bezpečnostní audit – možnost získávat informace o bezpečnostním stavu vybraných funkcí telefonu.
  • SMS a MMS Antispam – blokování nevyžádaných zpráv podle nastavitelného black listu a white listu. Možnost blokování neznámých čísel.

Firewall – monitoring datových toků v obou směrech při nastavitelných pravidlech

Byl pro vás článek přínosný?