Hlavní navigace

Firemní edice svého antimalwaru vylepšil Eset

29. 5. 2012

Sdílet

Nové řady produktů pro firemní zákazníky – Endpoint Security a Endpoint Antivirus – oznámil Eset. Jsou dodávány s nástrojem Remote Administrator.

Podle výrobce disponuje nová řada malou zátěží systému i pokročilou vzdálenou správou klientů s důrazem na individuální potřeby konkrétních uživatelů.

Díky využití více vrstev detekce malware, kterým se může pochlubit scanovací systém ThreatSence a systému včasného varování Live Grid (reputaci na bázi cloudu), nabízí proaktivní ochranu proti aktuálním hrozbám.

Mezi nové funkce patří mimo jiné filtrování obsahu webu, což je nová součást Remote Administratoru. Ta obsahuje možnost monitoringu stavu sítě přes webový prohlížeč a systém vzdálené správy s nastavitelnými pravomocemi pro administrátory, rollback aktualizace, funkce náhodných kontrol, formát několikanásobného přihlášení, podporu RSA Envision a Microsoft NAP.

Produkty řady Endpoint Solutions jsou postavené na technologii NOD32. „S novými produkty můžeme poskytnout našim firemním zákazníkům bezpečnější přístup k internetu. Nově implementované technologie slouží jako prevence proti cíleným útokům, připojení k potenciálně nebezpečným systémům i jako ochrana před ztrátou soukromých dat. V kombinaci se cloudovým systémem reputace je Endpoint Security připraven na novou úroveň kybernetických hrozeb,“ říká výzkumný pracovník společnosti ESET Righard Zwienengerg.

Eset současně vydal i nové verze dalších firemních produktů - File Security pro Microsoft Windows Server, File Security pro Microsoft Windows Server Core a Mail Security pro IBM Lotus Domino.

 

Endpoint Antivirus a Endpoint Security podle výrobce:

* Web Control – Tato funkce omezuje přístup k webovým stránkám podle kategorie a umožňuje správcům definovat pravidla pro skupiny uživatelů v souladu s podnikovými předpisy. Omezuje a monitoruje navštívené webové stránky na základě mnoha kategorií (hry, sociální sítě, nakupování a další). Webové stránky jsou automaticky klasifikovány do kategorií na bázi cloudu. Správce se může rozhodnout blokovat stránky nadměrně zatěžující datový provoz a zachovat tak plynulost síťového připojení spolu s firemními předpisy upravujícími chování na internetu.

* Klientský Antispam – Efektivně filtruje spam na koncovém zařízení uživatele.

* Firewall – Chrání před neautorizovaným přístupem k firemní síti a poskytuje ochranu proti hackerům a úniku dat.

* Device Control – Blokuje neautorizovaná média a zařízení a umožňuje nastavení pravidel a parametru pro jednotlivá média, zařízení, uživatele a klienty.

příloha_ovladnete_sva_data

* Antivirus / Antispyware: Eliminuje všechny typy hrozeb včetně virů, rootkitů, červů, spyware a nabízí nový způsob scanování založené na systému Cloud: Whitelisting bezpečných souborů na základě databáze souborů reputace v cloudu. Do cloudu se posílají pouze informace o spustitelnosti a archivní soubory.

* Remote Administrator: Umožňuje spravovat všechna bezpečnostní řešení Esetu díky využití konzole centrální správy. Nový systém správy na základě rolí umožňuje nastavit různé kompetence pro jednotlivé uživatele. Navíc toto řešení umí vytvářet audit uživatelů a vynucovat svým prostřednictvím bezpečnost hesel ve firmě.

Byl pro vás článek přínosný?