Hlavní navigace

Firmy stále podceňují zabezpečení svých sítí

9. 11. 2016

Sdílet

 Autor: © AKS - Fotolia.com
Většina IT manažerů si je vědoma bezpečnostních rizik spojených s internetem věcí a využívání vzdáleně připojených zařízení. Bezpečnostní strategie firem tato rizika však často vůbec neřeší. Vyplývá to z nedávného celosvětového průzkumu společnosti Fortinet.

(Partnerský příspěvek)

Obavy z nedostatečného zabezpečení vlastních sítí má 83 % IT manažerů, plných 37 % firemních bezdrátových sítí ale nevyužívá ani autentizaci, tedy to nejzákladnější bezpečnostní opaření pro bezdrátové sítě.

„IT manažeři by si měli uvědomit, že IT se za posledních pár let radikálně změnilo. Vznikají stále propojenější systémy, útoky se rozrůstají na stále širší škálu zařízení a s rozšiřováním kyberprostoru obecně stoupá i bezpečnostní riziko. Pokud chtějí firmy úspěšně využívat výhod mobility, zabezpečení bezdrátových sítí by mělo být plnohodnotnou součástí firemní IT strategie. Může totiž ochránit nejen uživatele a jejich zařízení, ale především kritické podnikové systémy a data,“ uvádí k problematice Ondřej Šťáhlavský, působící ve společnosti Fortinet na pozici regionálního ředitele pro oblast střední a východní Evropy.

Společnost Fortinet uvádí nové řady univerzálních bezdrátových přístupových bodů FortiAP-U, které snižují komplexitu řízení a zabezpečení síťových prostředí a představují nejflexibilnější bezdrátové řešení podnikové třídy na trhu.

Tyto univerzální přístupové body (AP) umožňují jednotné řízení přístupu do sítě, poskytují komplexní přehled a nejvyšší míru ochrany díky využití bezpečnostní architektury Fortinet Security Fabric.

Univerzální bezdrátový přístupový bod FortiAP-U

Univerzální bezdrátový přístupový bod FortiAP-U

Foto: Fortinet

 

„IT týmy se potýkají s vážnými problémy při rozšiřování a zabezpečování bezdrátových sítí tak, aby vyhovovaly stoupajícím nárokům na přístup a rostoucímu nebezpečí ze strany internetu věcí. Bezpečnostní architektura Fortinet Security Fabric tyto problémy řeší integrací zabezpečení do bezdrátové infrastruktury, což umožňuje aplikovat pokročilé strategie interní segmentace, které jsou nezbytné na ochranu před hrozbami souvisejícími s IoT. Řada univerzálních přístupových bodů FortiAP-U nabízí automatizovaný provoz a plnou kompatibilitu s libovolným řešením společnosti Fortinet pro řízení přístupu. Usnadňuje tak zavedení vyšší úrovně zabezpečení, kterou nabízí platforma Fortinet Security Fabric,“ vysvětluje Ondřej Šťáhlavský.

 

Instalace nemůže být jednodušší

Přístupové body řady FortiAP-U jsou plně integrované do bezpečnostní architektury Fortinet Security Fabric a s pomocí bezpečnostních funkcí a kontroly nad aplikacemi zajišťují jednotnou úroveň zabezpečení na okrajích sítě.

Integrace do Security Fabric umožňuje segmentaci přístupové sítě jako základ jediné bezpečnostní strategie schopné ochránit podnik proti hrozbám zacíleným na IoT a koncová zařízení, než získají přístup k důležitým interním datům.

Univerzální přístupové body FortiAP-U jsou kompatibilní s platformami společnosti Fortinet pro správu přístupu včetně kontrolérů FortiCloud pro cloudovou správu bezdrátových sítí. Do sítě se zapojují na principu plug-in-play, tedy každé zařízení automaticky zjistí typ řešení pro správu a vyžádá si od něj příslušné konfigurační údaje, což umožňuje rychlé zavádění bez nutnosti ručního nastavení každého zařízení zvlášť.

 

Fortinet Security Fabric

 

Výkonná architektura Fortinet Security Fabric vyhoví i v budoucnosti

Univerzální AP společnosti Fortinet vyhovují potřebám i těch největších korporací. Jsou vybavené špičkovými funkcemi standardu 802.11ac Wave 2, jako jsou čtyři prostorové kanály na jedno zařízení, rozšířená podpora kanálu 5 GHz, šířka RF pásma 160 MHz nebo podpora souběžných připojení více uživatelů (MU-MIMO).

Tyto technologie maximalizují kapacitu bezdrátového přenosu i možný počet připojených zařízení a vyhovují nejvyšším nárokům na bezdrátová prostředí. Nabízejí propustnost v řádu několika gigabitů a zároveň pokročilé zabezpečení a ucelený přehled o všech zařízeních připojených do sítě. Tyto funkce spolu s univerzální kompatibilitou s nástroji pro správu umožňují síť snadno rozšiřovat a posilovat podle aktuálních potřeb.

příloha_ovladnete_sva_data

Více informací o bezpečnostním systému naleznete na adrese http://demand.fortinet.com/cz-wifi

 

Byl pro vás článek přínosný?