Hlavní navigace

Flowmon zjednodušuje bezpečnostní monitoring sítí

20. 9. 2019

Sdílet

 Autor: Flowmon
Novou verzi svého řešení Flowmon 10.3 pro monitorování a bezpečnost počítačových sítí představila firma Flowmon Networks. Novinka výrazně zefektivňuje proces konfigurace, zaměřuje se na zpřehlednění zobrazených informací v dashboardu a na další možnosti pro správu uživatelů a rolí. Kromě optimalizace po stránce výkonu a rychlosti vylepšuje také kompatibilitu s protokolem TLS 1.3.

„Nová verze řešení Flowmon získala řadu vylepšení, které výrazně ulehčují její nastavení a posouvají přehlednost zobrazených informací i celkovou ergonomii uživatelského prostředí na vyšší úroveň. Flowmon 10.3 představuje výkonný a univerzální nástroj, který si každý může velmi rychle nastavit přesně podle svých požadavků,“ uvedl Ľuboš Lunter, manažer firmy Flowmon Networks.

Flowmon 10.3 přichází například s konfiguračními šablonami umožňujícími přizpůsobit si uživatelské rozhraní snadněji a rychleji než kdykoli dříve. Aktuálně si lze vybírat z patnácti šablon reprezentujících nejčastější požadavky uživatelů.

Zaměřují se na nejrozšířenější online aplikace jako jsou například Office 365, G-Suite, sociální sítě a řadu enterprise protokolů (DNS, DHCP a další), analýzu šifrovaného provozu nebo na služby s mediálním obsahem.

Během několika kliknutí si lze jednoduše vybrat a zároveň aplikovat šablonu, která se automaticky postará o vše podstatné – vytvoří profily, reporty, widgety a přizpůsobí na míru celý dashboard. Šablony jsou v závislosti na vývoji cloudových služeb a preferencích uživatelů průběžně aktualizované.

Změny proběhly také v možnosti zobrazení informací v rámci dashboardu. Nově si lze vybrat ze tří úrovní zobrazení – normální, kompaktní a velmi kompaktní (zhuštěný), čemuž odpovídá také výška fontu, řádkování a další. Pro snazší orientaci je nyní aktivní karta ještě více výraznější.

příloha_ovladnete_sva_data

Widgety byly upraveny tak, aby zobrazená data byla čitelnější. Nově se velikost widgetu po přidání automaticky přizpůsobí zobrazeným informacím a widget automaticky zaujme nejlepší pozici na ploše dashboardu. Mezi další změny, které zlepšují přehlednost a čitelnost zobrazených dat patří řada nových možností pro nastavení grafu (zobrazení, barvy, výchozí nastavení, velikosti a další).

Další novinky podle výrobce:

  • Rozšířené možnosti rozhraní REST API o CRUD operace s uživateli a rolemi.
  • Přehled o stavu veškerého hardwaru v RAID přímo v uživatelském rozhraní (+ upozornění v systémových notifikacích nebo e-mailem).
  • Vylepšená kompatibilita s poslední verzí protokolu TLS 1.3, což usnadňuje odhalování slabých nebo zastaralých šifrovacích mechanismů a vymáhání bezpečnostních politik.
  • Optimalizace ze strany rychlosti, výkonu i bezpečnosti

Byl pro vás článek přínosný?