Hlavní navigace

Fotoaparát s funkcí smartphonu

10. 1. 2017

Sdílet

 Autor: KODAK
Fotoaparát Kodak Ektra je vždy po ruce a umožňuje profesionální tisk až do domu

Kodak představil smartphone Kodak Ektra, který těží z bohaté historie fotoaparátů i filmů Kodak a nyní vstupuje na český trh. Smartphone poháněný výkonným desetijádrovým procesorem MediaTek Helio X20 a 3 GB RAM cílí na milovníky fotografie. Jeho designu dominuje výrazná obruba čočky fotoaparátu, grip na spodní hraně pro lepší úchop a nechybí ani dvoustupňová spoušť, která při vypnutém displeji umožňuje rychlé spuštění aplikace fotoaparát.

KODAK

Kodak Ektra je vybaven snímačem s rozlišením 21 Mpx a pro náročné situace je opatřen optickou stabilizací obrazu, která zajišťuje ostré snímky za všech okolností a umožňuje použití delších expozičních časů. O přísun světla k senzoru se stará optika s clonovým číslem f/2.0 a certifikovanou vrstvou společnosti Kodak, která usnadňuje průchod světla. Použitá technika spolu s technologií ARCSOFT Night Shot umožňuje použití nízké citlivosti ISO a omezení šumu. S funkcemi Dynamické Ostření, Sledování Objektu a rychlým PDAF ostřením nebude problém zaostřit ani na sportovce, zvířata či jiné pohyblivé cíle.

Neméně důležitá je aplikace fotoaparátu, která je vybavena intuitivním a rychlým přepínáním fotografických režimů pomocí rotačního ovladače ve stylu klasických zrcadlovek. Uživatel může volit z režimů HDR, Krajina, Portrét, Makro, Sport, Noc, Panorama a Bokeh, doplněných režimem Inteligentní automatika, který vše nastaví sám. Nechybí ani manuální režim.

Ačkoliv je fotoaparát opatřen funkcemi pro potlačení obrazového šumu, jsou chvíle, kdy fotografie i tak uživatel chce upravit. Proto je Kodak Ektra vybaven již z výroby aplikací Snapseed pro úpravu snímků v terénu. S její pomocí lze vytvořit působivé fotografie a následně je snadno odeslat na sociální sítě, nebo pomocí aplikace Prints nechat profesionálně vytisknout a nechat si ji doručit přímo na svou adresu.

Kodak Ektra je také výkonný smartphone s 5palcovým Full HD displejem. Jeho desetijádrový procesor MediaTek Helio X20 zajistí spolu s 3 GB RAM dostatek výkonu a 32GB interní paměť doplněná o slot na microSD karty prostor pro nepřeberné množství fotografií. V jeho výbavě nechybí ani podpora rychlých datových přenosů LTE či moderní konektor USB-C, pomocí kterého uživatel rychle dobije velký 3 000mAh akumulátor.

Pro milovníky starých filmů a nostalgické estetiky je předinstalovaná aplikace Super 8, která nabízí profesionální video-efekty, se kterými lze natočená videa transformovat do podoby snímků natočených analogovou kamerou na úspěšné filmy společnosti Kodak z řady Super 8. 

příloha_ovladnete_sva_data

Dostupnost a cena

Kodak Ektra lze zakoupit za cenu 14 490 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?