Hlavní navigace

Fusion Garage, tvůrce tabletu Grid 10 to má nahnuté

20. 12. 2011

Sdílet

 Autor:
Jistě si pamatujete, když jsme napnutě sledovali tajemnou firmu TabCo, která oznámil příchod revolučního tabletu. Domnívali jsme se, že se možná jedná o Nokii a tablet se systémem MeeGo. Revoluci zdá se, není přáno.

Společnost si dokonce najala PR agenturu, aby pro ně nad konferencí Apple psala letadlem do vzduchu. Nyní to vypadá, že společnost pomalu ale jistě umírá. Její zakladatel, Chandra Rathkrishnan nekomunikuje s tiskem a internetové stránky společnosti postrádají jakékoli nové informace. Podle serveru The Verge je to předzvěstí brzkého konce společnosti Fusion Garage.

Americká PR firma, který Fusion Garage navenek zastupovala se nechala slyšet, že s FG brzy ukončí spolupráci. Rathkrishnanova společnost to měla těžké od samého začátku. Nejprve to byl skandál kolem tabletu CrunchPad, který vytvořila společně Michaelem Arringtonem. Fusion Garage tehdy přerušila spolupráci na CruchPadu a vydala vlastní tablet s názvem Joo Joo. Ten se velkého úspěchu na trhu nedočkal.

Napravit reputaci měl revoluční tablet Grid 10, s vlastním operačním systémem Grid na bázi Androidu. Všem majitelům tabletu Joo Joo přislíbila FG Grid 10 zdarma. Rozšířit pole působnosti se společnost snažila také vydáním smartphonu Grid 4, o tom sice společnost na stránkách píše, že je vyprodám, prodejní čísla ovšem nejsou známa.

Je smutné vidět malou společnost, která se snaží rozvířit vody tabletů něčím novým, mířící do záhuby. Nebo je to opět jen nějaký PR trik?





příloha_ovladnete_sva_data

.




Byl pro vás článek přínosný?