Hlavní navigace

GFI nabízí bezplatnou verzi zabezpečení koncových bodů

9. 12. 2009

Sdílet

Společnost GFI Software uvádí na trh bezplatnou verzi produktu GFI EndPointSecurity.

GFI prostřednictvím nového freewaru GFI EndPointSecurity organizacím umožňuje v reálném čase monitorovat a identifikovat slabá místa koncových zařízení v rámci jejich sítě.

„Firmy s naší freewarovou verzí získají detailní přehled připojených zařízení, jejich uživatelů i typu dat, která jsou na ně v rámci organizace kopírována. Jedná se o perfektní nástroj k odhalení nepovolených zařízení, souborů a nedbalého či nedovoleného kopírování dat,“ uvádí Walter Scott, výkonný ředitel GFI.

Bezplatnou verzi lze stáhnout na webu GFI.

příloha_ovladnete_sva_data

Placená verze GFI EndPointSecurity umožňuje firmám nejen monitorovat způsob používání koncových zařízení, ale také aktivně řídit přístup uživatelů k řadě přenosných úložišť. Kromě toho pomáhá GFI EndPointSecurity zabránit úniku a odcizení dat kontrolou všech přístupů k těmto zařízením. Dokáže napžíklad blokovat zařízení podle jejich typu, přípony souboru, fyzického portu nebo výrobního čísla.

Nejnovější verze GFI EndPointSecurity obsahuje také podporu pro Windows 7 a zařízení šifrovaná prostřednictvím Windows 7 BitLocker to Go. Umožňuje detekovat tato zařízení a aplikovat na ně různá oprávnění, vytvářet report aktivit s rychlým přehledem o aktivitách uživatelů, ale i řadu dalších reportů, které jsou součástí balíčku ReportPack.

Byl pro vás článek přínosný?