Hlavní navigace

Google App Engine nově zajistí běh aplikací i během výpadků

17. 12. 2011

Sdílet

 Autor: © ekzman - Fotolia.com
Nejnovější verze SDK (Software Development Kit) společnosti Google pro její cloudovou platformu App Engine obsahuje službu High-Replication Datastore. To umožní aplikacím fungovat i během nečekaných výpadků.

Experimentální verze High Replication Datastore byla uvedena v lednu, po šestiměsíčním období, během kterého se vyskytovaly problémy se spolehlivostí u standardních způsobů ukládání dat, které chtěl Google zásadně vyřešit, alespoň podle jeho tehdejších vyjádření.

Při využití služby High Replication Datastore jsou data replikována na více datových center. To poskytuje nejvyšší úroveň dostupnosti, ale za cenu vyšší latence způsobené šířením dat, vysvětluje Google.

Jedním z nejvýznamnějších přínosů High Replication Datastore je, že aplikace zůstávají plně k dispozici i během plánované údržby, stejně jako při neočekávaných problémech, jako je například výpadek proudu, popisuje Google.

Pro aplikace, které potřebují větší výkon procesoru nebo paměti pro provedení požadavků, společnost Google představila dvě větší front-end instance třídy nebo virtuální servery.

Nyní jsou k dispozici tři třídy. Se zvýšenou pamětí, CPU limity a souvisejícími náklady. Ve výchozím nastavení aplikace využívají nejzákladnější instanci, která obsahuje 128 MB paměti a 600MHz procesor.

Google také přidal nové experimentální API. The Conversion API dovoluje uživatelům konvertovat mezi PDF, HTML, textem a obrázky, zatímco Logs Reader API umožňuje uživatelům vytvářet zprávy, shromažďovat statistiky a analyzovat požadavky, prozrazuje Google.

Nový SDK je k dispozici pro jazyky Java a Python a můžete si ho stáhnout z webových stránek společnosti Google.

Byl pro vás článek přínosný?