Hlavní navigace

Google: Apple zablokoval Google Voice pro iPhone

21. 9. 2009

Sdílet

Zástupci společnosti Google nařkli firmu Apple z toho, že záměrně blokuje jeho aplikaci proto, aby se vyhla konkurenčnímu boji.

Google a Apple se přou o Google Voice pro iPhone

 

Google řekl Americké federální komunikační komisi (FCC), že Apple vyřadil aplikaci Google Voice ze svého virtuálního obchodu App Store, přestože vyjádření Applu to popírají. Společnosti Google i Apple odpovídaly na otázky FCC ohledně statusu aplikace Google Voice. Apple v této věci uvedl, že její zařazení do App Store stále zvažuje.

Google celou situaci v pátek komentoval vyjádřením, dle něhož byla aplikace Google Voice odmítnuta kvůli tomu, že "Apple věří, že aplikace kopíruje hlavní funkcionalitu iPhonu. Zástupci firmy Apple uvedli, že nechtějí distribuovat aplikace, které by mohly klíčovou funkcionalitu jejich přístroje nahradit," napsal Google ve svém dopise.

Apple okamžitě neodpověděl na žádost o komentář k vyjádření společnosti Google, ale ve svém vyjádření pro deník The Wall Street Journal trval na tom, že neodmítl Google Voice a o celé věci nadále diskutuje se zástupci Googlu.

Byl pro vás článek přínosný?