Hlavní navigace

Google chystá vlastní tablet se systémem Android

13. 4. 2010

Sdílet

Šéf Google Eric Schmidt potvrdil, že ještě tento rok jeho firma uvede na trh tablet s operačním systémem Android.

Google má do konce roku ukázat vlastní tablet

Eric Schmidt, generální ředitel technologické firmy Google, potvrdil svým přátelům, že jeho firma uvede na trh ještě letos vlastní tablet. Jeho operačním systémem ale překvapivě nemá být právě vyvíjený Google Chrome OS, nýbrž již používaný Android. V neděli to uvedl americký deník The New York Times.

příloha_ovladnete_sva_data

Google tak přenáší nový konkurenční boj s firmou Apple na další segment trhu. Prozatím se ale Googlu na hřišti jeho soupeře příliš nedaří. Apple iPhone totiž zaznamenává mnohanásobně větší úspěch než na začátku roku uvedený smartphone Google Nexus One. Pokud jde však o operační systém Google Android obecně, jeho podíl mezi mobilními telefony, a nově také tablety, výrazně roste a očekává se, že během následujících let iPhone OS v počtu uživatelů předběhne.

Kdo bude výrobcem nového konkurenta iPadu prozatím Google neuvedl. Spekulovat můžeme například o tchajvanské firmě HTC, která již vyrábí zmíněný Nexus One a řada jejích vlastních telefonů běží na platformě Google Android. Ale kdo ví, třeba nás Google znovu překvapí a oznámí otevření vlastí výrobní haly.

Byl pro vás článek přínosný?