Hlavní navigace

Google opět mění vyhledávání, zaměří se na autory textů

9. 6. 2011

Sdílet

Společnost aktualizovala svůj vyhledávací algoritmus. Chce se více zaměřit na nové funkce, které umožní sestavovat kvalitnější výsledky.

V americkém Seattlu v uplynulých dnech proběhla akce s názvem Search Marketing Expo. Chybět na ní samozřejmě nemohl ani Google, dlouhodobá jednička na trhu s vyhledávači. Zástupci společnosti při svém prvním vystoupení často upozorňovali na velké množství změn, kterými nyní vyhledávač prochází. Google dal těmto změnám jednotný kódový název Panda. „Google již v rámci Pandy provedl několik změn a pracuje na Pandě 2.2,“ prozradil softwarový inženýr Matt Cutts. Další vylepšení prý budou probíhat minimálně do konce letošního roku.

Cutts se nezapomněl zmínit o tlačítku +1. Neprozradil sice, jestli bude mít hodnocení odkazů nějaký vliv na jejich umístění v rámci výsledků vyhledávání, slíbil ale, že Google poskytne získaná data případným zájemcům. S tlačítkem +1 má Google vůbec velké plány. Nedávno jej dokonce zpřístupnil i správcům webových stránek, o čemž se můžete více dočíst v článku Google tlačítko +1 je nyní k dispozici i pro další weby.

Další novinkou, na kterou Matt Cuts na Search Marketing Expo také upozornil, jsou nové tagy umožňující autorům označit své texty – články, blogy a podobně. Díky těmto značkám mohou Google lépe upozornit na svůj obsah. Pokud je autor trvale dobře hodnocen, mohou se jeho odkazy posunout o několik míst nahoru ve výsledcích vyhledávání. Další výhodou je to, že článek může dostat dobré umístění i v případě, že ještě nedisponuje potřebným množstvím zpětných odkazů.

Byl pro vás článek přínosný?