Hlavní navigace

Google opravil 3 zranitelnosti v Chrome

1. 5. 2010

Sdílet

Google vydal opravy tří bezpečnostních zranitelností svého prohlížeče Chrome ve verzi pro Windows. Je to už druhá várka oprav pro Chrome za poslední měsíc. Opravená verze má číslo 4.1.249.1064.

Google sám hodnotí opravené chyby na druhém stupni závažnosti svého žebříčku (high), naopak Secunia je v rámci svého Personal Software Inspectoru považuje za kritické.

Technické podrobnosti o chybách Google již tradičně nezveřejňuje, aby podvodníkům neusnadnil jejich útoky. Objevitelé zranitelností dostali od Googlu odměnu v rámci jeho programu placení za nalezené chyby (viz také: Google opravil zranitelnosti v Chrome). Jordi Chancel, který již loni upozornil např. na chybu URL spoofing ve Firefoxu, obdržel od Googlu 1 000 dolarů.

Není jasné, zda zranitelnosti se týkají i verzí Chrome pro MacOS a Linux. Google každopádně opravuje pouze stabilní řadu (tj. verzi pro Windows), Chrome pro jiné operační systémy má zatím status testovací beta-verze.

Co se týče verze pro Windows, statistiky ukazují, že Google vydává záplaty častěji než Microsoft nebo Mozilla. Zčásti je to jistě i proto, že aktualizace probíhá na pozadí bez toho, aby o tom uživatel věděl a musel řešit jakékoliv dialogy.

ICTrocenka

Statistiky NetApplications uvádějí, že Chrome dnes používá asi 6 % uživatelů Internetu. Prohlížeč Googlu tak již překonal Apple Safari.

 

Byl pro vás článek přínosný?