Hlavní navigace

Google Play Games už běží ve Windows

21. 1. 2022

Sdílet

 Autor: Google
Androidové hry ve Windows jsou na dosah. Ve vybraných regionech už je možné je v rámci beta testování spustit.

V závěru uplynulého roku Google na konferenci Game Awards avizoval, že platformu Play Games hodlá přenést z Androidu též do Windows. Alespoň v některých regionech se to už stalo realitou.

Play Games si ve Windows v rámci beta testování mohou užít hráči v Hong Kongu, na Taiwanu a v Jižní Koreji. Dle Googlu systém hráčům umožňuje „bezproblémové hraní těch nejpopulárnějších Google Play titulů na mobilech, tabletech, Chromeboocích i počítačích s Windows“.

příloha_ovladnete_sva_data

Vybrané tituly podporují jako ovladače myš a klávesnici, mezi nimi například Mobile Legends, Summoners War, State of Survival nebo Three Kingdoms Tactics. Postup hrou a úspěchy se pak synchronizují napříč zařízeními. Kdy podporu rozšíří do dalších zemí zatím Google neuvedl, vyzval však mobilní vývojáře, aby se možnostmi, které tento krok umožní, začali zabývat.

Play Games jsou po Stadii technicky vzato druhou googlovskou herní platformou, která se dostala na Windows. Hodí se též připomenout, že Microsoft už na Windows 11 testuje některé vybrané androidové aplikace, byť v propojení s amazonovským Android App Storem namísto oficiálního googlovského. Každopádně symbióza Androidu a Windows je zase o něco užší.

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Byl pro vás článek přínosný?