Hlavní navigace

Google přidává tlačítko +1 i do českého vyhledávače

29. 6. 2011

Sdílet

Jen několik měsíců po americké premiéře tlačítka +1 se tato funkce objevuje i v české verzi vyhledávače Google.

Podle zástupců Googlu se tlačítko začalo postupně zobrazovat společně s dalšími doménami zobrazovat i v českém vyhledávači Google od včerejšího dne. Má jít o další krok ve zvyšování relevance výsledků vyhledávání, tentokrát na základě mezilidských vazeb. Google také mírně pozměnil podobu svého vyhledávače, například lišta s typem vyhledávání (web, obrázky, videa, mapy, zprávy, překladač, Gmail a další) se nově zobrazuje černě.

K čemu vlastně tlačítko +1 slouží? Toto tlačítko je umístěno vedle výsledků vyhledávání a uživateli umožňuje veřejně doporučit konkrétní odkaz na webovou stránku, respektive také reklamní inzerát. Uživatel ve výsledcích vyhledávání uvidí +1 doporučení od lidí, které zná a kteří jsou pro něj důležití.

Pro hodnocení tlačítkem +1 je potřeba přihlásit se ke svému Google účtu a mít nově vytvořený nebo aktualizovaný Google profil. Přihlášený uživatel uvidí +1 doporučení jen od lidí, se kterými je na Google propojen - například přes Google kontakty nebo známé na chatu. Okruh přátel Google není veřejný, vidí ho pouze sám přihlášený uživatel v rámci Google Dashboard v sekci “Sociální propojení a obsah”. Uživatelé, kteří přihlášení nejsou, ve výsledcích vyhledávání uvidí pouze souhrnný počet lidí, kteří ohodnotili stránku +1.

Více informací najdete na stránce o +1.

Byl pro vás článek přínosný?