Hlavní navigace

Google TV přijde do Evropy až v září

10. 4. 2012

Sdílet

 Autor:
Na veletrhu CES 2012 Sony představilo dvě nová zařízení s platformou Google TV a společnost uvedla, že je máme v Evropě očekávat "na počátku léta", nyní však bylo datum odsunuto na září.

S informací přišel francouzský list Les Echos. Sony vydalo první Google TV v roce 2010, set-top box s touto platformou však příliš velký úspěch neslavil. Nyní se japonská společnost rozhodla opustit koncept jednoho "all-in-one" zařízení a namísto toho představí zařízení s Google TV rovnou dvě. I když Sony dříve uvádělo, že se Network Player NSZ-GS7 a Blu-ray NSZ-GP9 na severoamerickém a evropském trhu objeví "na počátku léta 2012", novináři z Les Echos mluvili přímo s mluvčím francouzského zastoupení Sony, který jim potvrdil zářijový termín. Mluvčí také uvedl, že Network Player bude stát okolo dvou set euro, Blu-ray pak tři sta euro. Obě zařízení se nejprve objeví ve Francii, Německu, Španělsku, Velké Británii a Norsku.

Les Echos také přinesl informaci o tom, že obě zařízení nebudou podporovat pouze službu s názvem Music Unlimited, ale také Video Unlimited, která se ještě do všech evropských zemí nedostala. Padla také zmínka o přítomnosti Google Music a aplikace Google Play spolu se speciálním tlačítkem Google play na ovladači. Google nedávno aktualizoval svou platformu Google TV o televizní aplikace, nové uživatelské rozhraní a podporu pro ARM procesory.

Byl pro vás článek přínosný?