Hlavní navigace

Google vylepšil developerské prostředí pro svou platformu virtuální reality Cardboard

13. 10. 2015

Sdílet

 Autor: Fotolia © bizoo_n
Google se snaží přesvědčit developery, aby začali využívat jeho platformu virtuální reality Google Cardboard. Vývojářům americká společnost nabízí aktualizované SDK spolu s dokumentací a také zpřístupnila mobilní aplikaci pro Cardboard v 39 jazycích.

Možnost přepínat jazyky v aplikaci Google oznámil na svém blogu Google Developers Blog. Aplikace má být přístupná ve více než 100 zemích jak pro operační systém Android, tak pro iOS od Applu. Aplikace Google Unity 3D budou pro virtuální reality také uzpůsobeny.

Zatím si z internetového obchodu Google Play aplikaci Cardboard nainstalovalo přes 15 milionů zařízení. Cardboard funguje jako kartonová „krabice“, do které pasují mobilní telefony s až šestipalcovými displeji. Uživatel si poté krabici nasadí na hlavu a může si užívat pocitu virtuální reality.

příloha_ovladnete_sva_data

„SDK Cardboardu pro Android a Unity bylo aktualizováno tak, aby splňovalo dva požadavky: Větší stabilitu obrazu a výkon v Unity,“ uvedl inženýr Googlu Brandon Wuest. „Update obsahuje celkovou opravu algoritmů, které obsluhují signály z gyroskopu a akcelerometru. Tato vylepšení by měla masivně zlepšit stabilitu obrazu, obzvláště na telefonech s méně kvalitními senzory.“ Google Cardboardu umožní také přístup k aplikaci Google Street View.

Virtuální realita je prozatím vnímána jako čistě videoherní záležitost. Během příštích let by se ale život ve virtuální realitě mohl stát každodenní záležitosti. Své vlastní platformy kromě Googlu vyvíjí také HTC nebo Samsung. 

Byl pro vás článek přínosný?