Hlavní navigace

Google zařízne herní platformu Stadia, hráče odškodní

29. 9. 2022

Sdílet

 Autor: Google
Téměř přesně před třemi lety spustil Google on-line streaming her pod názvem Stadia, před dvěma lety službu spustil i v Česku a teď oznámil, že ji zavře.

Po vzoru Nvidie a dalších spustil na sklonku roku 2019 Google s velkou slávou herní projekt Stadia – streaming videoher na bázi předplatného na běžná zařízení prostřednictvím webového prohlížeče Chrome. V zimě roku 2020 ji zpřístupnil i pro tuzemské hráče, její recenzi jsme přinesli zde.

Nechali byste se operovat robotickým chirurgem?

Avšak už v březnu následujícího roku začaly prosakovat informace o problémech Stadie. Google rozpustil herní vývojářské studio s tím, že se bude věnovat nadále jen samotné herní platformě.

V databázích ročně zpracováváme miliardy záznamů, říká v podcastu CIO Ochranného svazu autorského Miroslav Slavík Přečtěte si také:

V databázích ročně zpracováváme miliardy záznamů, říká v podcastu CIO Ochranného svazu autorského Miroslav Slavík

Ani to nepomohlo a jak dnes Google informoval, projekt si „nezískal u uživatelů takovou oblibu, jakou jsme očekávali, takže jsme učinili obtížné rozhodnutí začít naši streamovací službu Stadia ukončovat.“

Kdo je tedy předplatitelem Stadie, může hrát do 18. ledna 2023, pak Google herní platformu zabije.

Googlu je však třeba přiznat, že se k nepovedenému podnikatelskému plánu, na rozdíl od jiných služeb, které bez milosti firma odstřelila, postavil čelem.

příloha_ovladnete_sva_data

„Jsme vděční oddaným hráčům služby Stadia, kteří s námi byli od začátku. Vrátíme peníze za všechny nákupy hardwaru Stadia uskutečněné prostřednictvím obchodu Google Store a za všechny nákupy her a doplňkového obsahu uskutečněné prostřednictvím obchodu Stadia. Očekáváme, že většina náhrad bude dokončena do poloviny ledna 2023,“ píše se ve vyjádření firmy.

Češi na špici v zájmu o dark web Přečtěte si také:

Češi na špici v zájmu o dark web

Navzdory konci Stadie chce Google základní technologickou platformu pro herní streaming uplatnit v dalších částech společnosti Google, jako je YouTube, Google Play a v oblasti rozšířené reality (AR) – a také ji zpřístupnit svým průmyslovým partnerům.

 

Získejte pro svůj produkt či službu ocenění IT produkt roku! Soutěž „IT produkt roku“ vyhlašuje redakce Computerworldu s cílem vyzdvihnout výrobky disponující vlastnostmi, které je významně odlišují od konkurenčních produktů stejné kategorie. Může přitom jít jak o celkově inovativní pojetí produktu, tak o jednotlivé funkční zdokonalení, výrazně zjednodušené ovládání nebo třeba o výjimečně příznivou cenu.

Soutěž probíhá ve třech samostatných kolech v kalendářním roce a každý postupující produkt či služba do jednoho ze tří finálových kol získává právo na titul IT produkt roku.

Máte-li zájem účastnit se soutěže IT produkt roku, neváhejte. Kontaktujte nás prosím na itprodukt@iinfo.cz.

O přihlášku a více informací si můžete napsat nebo zavolat na telefonech 776 204 420 nebo 604 266 707 či 725 326 893, případně na také na adrese itprodukt@iinfo.cz.

Byl pro vás článek přínosný?