Hlavní navigace

HD World 2012/03

4. 7. 2012

Sdílet

 Autor: HDW
Nové číslo tištěného HD Worldu vám udělá jasno ve změti digitálních superzoomů, dá vám nahlédnout do "chytrých" elektronických domácností a poučí vás, jak chránit drahá zařízení před blesky.

hdw 062012
V aktuálním čísle HD Worldu si můžete přečíst:

 

Fenomén Smart TV

Pokud čas od času nahlédnete do katalogů prodejců elektroniky nebo online nabídek e-shopů, jistě vám neuniklo hesloSmart TV, jímž se dnes honosí nejeden HDTV televizor. Tento pojem se v oblasti televizorů začíná rychle rozšiřovata v různých variantách jej využívají snad všichni přední výrobci. V článku se dozvíte, které televizory se mohou nálepkou Smart TV pochlubit a proč jsou vlastně "tak chytré".

 

Most mezi kompakty a zrcadly

Článek přináší pohled na dnešní nabídku tzv. superzoomů nebo bridgů, jež představují přechod mezi klasickým kompaktem a zrcadlovkou. Dnešní nabídka je ale široká a je velmi těžké se v ní zorientovat a vybrat ten správný produkt. Naletět propagačním materiálům chlubícím se počtem megapixelů je velmi jednoduché a podlehnete-li, je možné, že si domů přinesete přístroj, který nebude absolutně splňovat vaše představy, nebo naopak fotoaparát, který budete mít problém ovládat a jeho funkce ani v plné šíři nevyužijete. Udělejte si ve fotoaparátech jasno.

 

Samsung UE46ES7000

Model UE46ES7000 nám hezky zapadá mezi současnou vlajkovou loď televizorů Samsung, tedy ES8000, a nižší třídu, která nese označení ES6800. V článku si můžete přečíst o kvalitě 2D i 3D obrazu, službě Samsung Smart Hub, konektorové výbavě i možnostech přizpůsobení zobrazení.

 

Ochraňte elektroniku

Počítače, notebooky, televizory s domácímikiny, audiosystémy nebo tiskárny, to vše jsou zařízení, která s největší pravděpodobností provozujete ve svých domácnostech a jež vás jistě přišly na nemalý peníz. Současně se jedná o elektroniku velmi náchylnou na výkyvy proudu dodávaného elektrickou sítí. Dostane-li se pak ke slovu úder blesku a nejste vybaveni ochranným systémem, můžete se ve většině případů s elektronickými společníky rozloučit.

Jak již úvod článku napovídá, text se zabývá zevrubným zabezpečením domácí elektroniky a předsatvuje různé možnosti využití přepěťových ochran.

 

Beats by Dr. Dre Solo

Článek přináší infromace o designových sluchátkách značky Beats, jež jsou stále častěi vyhledávány především mladší generací jak pro svůj vzhled tak důraz na hutné podání basových frekvencí. Můžete si přečíst o zvukové kvalitě sluchátek, konstrukci, ergonomii i vhodnosti pro různé hudební styly.

 

Garmin nüvi 2585TV CAM Lifetime

Letní prázdniny a dovolené jsou v plném proudu a na svých cestách jistě oceníte schopného elektronického průvodce, který se postará, abyste "nezehli vedle". Navigace už dávno není jen navigací. Nebyla jí vlastně ani před šesti lety, v době, kdy Garmin uvedl první modely řady nüvi. Již tehdy měly špičkové Garminy vestavěný MP3 přehrávač, přijímač dopravních informací RDS-TMC či FM přenos zvuku z navigačního přístroje do autorádia, případně Bluetooth rozhraní pro funkci handsfree. Přečtěte si, co nabídne navigace nüvi 2585TV CAM Lifetime.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Všechna zmíněna témeta a spoustu dalších naleznete v aktuálním vydání tištěného magazínu HD World, který na stáncích snadno rozeznáte podle modrého stylu se sličnou fotografkou na přebalu.

Byl pro vás článek přínosný?