Hlavní navigace

Herní klávesnice Microsoft SideWinder X4

4. 2. 2010

Sdílet

 Autor:
Microsoft představil klávesnici SideWinder X4 určenou hlavně pro náročné hráče her, nicméně její funkce ocení i jiní uživatelé.

Nový model doplňuje stejnojmennou řadu profesionálních herních periferií o technologii anti-ghosting, která rozezná až 26 současně stisknutých kláves. Herní klávesnice SideWinder X4 podporuje také nastavitelné podsvícení kláves, pokročilou správu maker nebo přepínání mezi módy a profily. Vedle hráčů ocení 18 programovatelných tlačítek například i programátoři a jiní nároční uživatelé.

SideWinder X4 přináší technologii anti-ghosting, která dokáže rozeznat až 26 zároveň stisknutých kláves na rozdíl od limitovaného počtu u běžných klávesnic. Tato technologie je postavena na inovovaném integrovaném obvodu, který detekuje stisky kláves nezávisle na sobě. Na jeho vývoji se podílel výzkumný tým z Applied Sciences Group, jež stojí i za technickými řešeními v konzoli Xbox 360, multimediálním dotykovém stolu Microsoft Surface a dalších produktech Microsoft Hardware.

SideWinder X4 ovšem nepřináší pouze technologii anti-ghosting. Standardem této hráčské řady je i pokročilé nahrávání vstupních sekvencí, tzv. maker, pomocí kterých lze sloučit více kláves do jedné, a ušetřit si tak čas opakováním častých klávesových zkratek. Univerzální hráči, kteří se nespecializují pouze na jeden herní titul, využijí možnosti tvorby a následného přepínání mezi několika herními profily. Klávesnice disponuje i nastavitelným podsvícením pro noční hraní a 18 programovatelnými klávesami, které se hodí nejen hráčům, ale i programátorům.

Profesionální herní klávesnice SideWinder X4 bude k dostání v maloobchodních sítích v březnu tohoto roku za doporučenou cenu 1500 korun (~57 euro) včetně standardní tříleté záruky, popisky však zřejmě budou pouze anglické.

Microsoft SideWinder X4

Byl pro vás článek přínosný?