Hlavní navigace

Hologramy součástí mobilních zařízení?

6. 1. 2014

Sdílet

 Autor: Leia Display Systems
Technologie osobních hologramů již brzy vystoupí z obrazovek filmů přímo do našich životů. Tým polských vývojářů pracuje na technologii, která dokáže využít holografické projekce v mobilních zařízeních. Společnosti Leia Display Systems se již podařilo vyrobit prototyp 3D holografického zařízení.

Technologie osobních hologramů již brzy vystoupí z obrazovek filmů přímo do našich životů. Tým polských vývojářů pracuje na technologii, která dokáže využít holografické projekce v mobilních zařízeních. Společnosti Leia Display Systems (podobnost s Hvězdnými válkami je čistě náhodná) se již podařilo vyrobit prototyp 3D holografického zařízení.

Telefony a tablety relativně blízké budoucnosti budou vybaveny dvojicí čoček pro nasnímání vaší podobizny, kterou bude poté možné promítat člověku, se kterým telefonujete. Model 3D obrazu vznikne promítnutím laserového projektoru na „obrazovku“ z vodních par, které dají obrazu třetí rozměr. První použitelná zařízení by se mohla (a měla) objevit již v příštím roce. 

Byl pro vás článek přínosný?