Hlavní navigace

HP uvede tři ultralehké notebooky

27. 8. 2008

Sdílet

Společnost HP představila tento týden tři nové, ultra-přenosné počítače, včetně HP EliteBook, nejmenšího a nejlehčího notebooku HP s vestavěnou optickou mechanikou a váhou 1,45 kg. Použití nových technologií také zvyšuje jejich výdrž na baterie.

Společnost HP představila tento týden tři nové, ultra-přenosné počítače, včetně HP EliteBook, nejmenšího a nejlehčího notebooku HP s vestavěnou optickou mechanikou a váhou 1,45 kg.

HP EliteBook 2530p je inspirován konstrukcí letadel a je určen mobilním profesionálům zakládajícím si na svém vlastním stylu. Druhý model HP EliteBook 2730p je ultratenký, přizpůsobitelný tablet s otočným displejem. Celou novou řadu lehkých notebooků doplňuje HP Compaq 2230s jako cenově nejpřijatelnější ultramobilní notebook.

Notebooky HP EliteBook podporují procesory Intel Core 2 Duo s ultranízkým (ULV) nebo nízkým (LV) napětím pro optimalizaci výkonu a minimální spotřebu energie. Nové notebooky nabízejí nejnovější technologii Intelu, která podle slov HP prodlužuje životnost baterie, přináší lepší výkon systému a jsou také vybavené pevným diskem odolný vůči otřesům a klávesnicí, odolnou vůči polití.

HP EliteBook 2530p je nejmenší a nejlehčí notebook z nově představených modelů a je určený v prvé řadě profesionálům na cestách. Nabízí vysoký výkon a váží 1,45 kg. 12,1-palcový širokoúhlý diagonální LED displej HP Illumi-Lite je údajně jasnější než displej standardního notebooku a prodlužuje životnost baterie až o 90 minut. Pro další ochranu je vnitřek hořčíkové HP DuraCase vybaven plástvovým vzorem, který je tepelně spojen s eloxovaným hliníkem pláště, aby odolal nástrahám každodenního aktivního provozu.

HP EliteBook 2730p - Ultratenký přizpůsobitelný tablet se sportovním inovativním designem váží 1,7 kg a jeho otočný displej je jen 26 mm tenký. Mezi novinky patří integrovaný touchpad, tabletová tlačítka a Jog Dial. Uživatelé, kteří často cestují, mají možnost využít i volitelný doplněk - ultratenkou baterii, která nabízí až 12 hodin provozu. HP EliteBook 2730p podporuje také ultratenkou dokovací stanici s vestavěnou mechanikou DVD+/-RW. Mezi další volitelné doplňky patří integrovaná webová kamera pro videokonference a zachycení obrazu, HP NightLight na klávesnici pro lepší viditelnost v horších světelných podmínkách a integrovanou čtečku karet.

Stylový a výkonný, 1,68 kg vážící notebook HP Compaq 2230s, nabízí 12,1-palcový širokoúhlý displej a saténový, reflexní, černý povrch. Díky Wi-Fi certifikované bezdrátové lokální síti (WLAN) a integrované Bluetooth bezdrátové technologii mohou mobilní profesionálové posílat a přijímat e-maily nebo využívat informace na internetu - v práci, doma nebo na svých oblíbených hotspotech. Tento modernizovaný firemní notebook obsahuje HP 3D DriveGuard s tříosým měřičem zrychlení, reagujícím na neočekávaný pohyb, a spouštějícím akci, která ochrání pevný disk vůči nárazům a otřesům.

Všechny firemní notebooky HP jsou navrženy s ohledem na životní prostředí, nabízejí energeticky efektivní funkce a jsou zhotoveny ze snadno recyklovatelných materiálů. HP EliteBook 2530p i 2730p jsou skvěle hodnoceny při posuzování vlivů elektronických výrobků na životní prostředí (EPEAT) a nabízejí bezrtuťový LED displej Illumi-Lite, který energeticky účinnější než displej standardního notebooku.

Funkce notebooku HP Mobile Broadband s vestavěnou technologií Gobi od společnosti Qualcomm a používající jediný modul, HP un2400, podporuje větší množství mobilních širokopásmových síťových technologií a mobilních operátorů. Tím se rozšiřují možnosti mezinárodního roamingu a uživatelé mají možnost většího výběru mezi mobilními datovými tarify. Software HP QuickLook2 poskytuje přístup k e-mailu, kalendáři, úkolům a kontaktním informacím během několika vteřin bez nutnosti startovat operační systém. HP SpareKey řeší problém se zapomenutým heslem třemi předem stanovenými osobními identifikačními dotazy, pokládanými před vstupem do systému.

příloha_ovladnete_sva_data

Všechny nové modely notebooků obsahují silné bezpečnostní prvky, včetně HP ProtectTools Security Manager a Drive Encryption pro HP ProtectTools, které kódují informace na pevném disku tak, aby citlivá data byla v případě ztráty nebo krádeže notebooku nečitelná. Zabudovaný File Sanitiser pro silnější zabezpečení dat trvale smaže jednotlivé soubory, složky a osobní informace z notebooku, což umožňuje zákazníkům odevzdat notebook k recyklaci s jistotou, že jejich firemní data byla odstraněna.

Dostupnost notebooků HP EliteBook 2530p a HP EliteBook 2730p se očekává v druhé polovině září 2008 s předpokládanou cenou 29 490 Kč, resp. 34 490 Kč bez DPH. HP Compaq 2230s bude dostupný v listopadu a jeho cena se očekává ve výši 18 490 Kč bez DPH.

Nenechte si ujít:
HP představil nové „elitní notebooky“

Dell uvedl notebook s výdrží baterie 19 hodin

Superlevný notebook za 2000 Kč je už realitou

Centrino 2 : revoluce v noteboocích

Supervýkonný notebook se čtyřjádrovým procesorem je už realitou

Intel připravuje čtyřjádrové procesory QX9300 pro notebooky

HP má notebook s 20,1“ HD displejem za atraktivní cenu

Více informací o těchto noteboocích HP a dalších mobilních řešeních HP jsou k dispozici na stránkách výrobce.


HP Elitebook 2730p.

 

Byl pro vás článek přínosný?