Hlavní navigace

HPE se chce svézt na pomoci zákazníkům s digitalizací

29. 6. 2020

Sdílet

 Autor: HPE
HPE představilo nové cloudové služeby, kontejnerové platformy využívající principů umělé inteligence (AI) a strojového učení (ML), které zrychluje řešení HPE GreenLake.

Na globální virtuální konferenci HPE Discover Virtual Experience firma představila několik zásadních novinek.

  • Cloudové služby HPE GreenLake nové generace – HPE nyní nabízí služby hybridního cloudu pro strojové učení, kontejnery, virtuální prostředí, úložiště, compute, ochranu dat a síťového prostředí.
  • Software portfolio HPE Ezmeral – HPE představuje novou značku softwaru HPE Ezmeral, která zahrnuje kompletní portfolio softwaru pro agilní fungování tradičních i vývoj moderních cloud-native aplikací a jejich dat.
  • HPE GreenLake škálování pro každý podnik – na základě předkonfigurovaných referenčních architektur pro zpracování běžných IT úloh jsou nyní cloudové služby HPE GreenLake k dispozici pro škálování v konfiguracích, které odpovídají velikosti IT zátěže pro daný podnik.

Podle dat IDC, i přes svůj růst, zůstává 70 % aplikací mimo veřejný cloud. V důsledku různých faktorů, včetně vzájemného provázání aplikací, prioritizace dat, jejich bezpečnosti a udržování nákladů, považují organizace za velmi obtížné přesunout většinu svých aplikací do veřejného cloudu.

HPE proto sází na cloudové služby GreenLake, který jim podle výrobce mají poskytnout výhodný ekonomický model. Na rozdíl od veřejných cloudových dodavatelů, HPE neúčtuje žádné poplatky za přesun dat zákazníka mimo tuto službu a platí jen za skutečně využívané hardware.

Organizace, které využívají služeb veřejného cloudu vedle IT řešení provozovaných ve vlastním nebo pronajatém datovém centru (jež stále převládá), čelí dodatečným nákladům, složitosti, neefektivnosti, omezené flexibilitě a potřebě inovacím, a v důsledku toho nemohou vytěžit maximum z dostupných podnikových dat.

HPE nabízí odlišný přístup, který tuto situaci řeší tak, že společnostem poskytuje cloudové služby HPE GreenLake podle svého výběru – od zařízení pro sběr a analýzu dat na okraji sítě po plně automatizovaný cloud – s konzistentním provozním modelem, s viditelností a správou všech podnikových aplikací a dat.

příloha_ovladnete_sva_data

Nové software portfolio HPE Ezmeral Container Platform umožňuje organizacím modernizovat aplikace prostřednictvím open source Kubernetes, zatímco HPE Ezmeral ML Ops pomáhá organizacím inovovat v oblastech umělé inteligence a strojového učení, a tak profitovat z hodnoty ukládaných dat v hybridním distribuovaném cloudu.

HPE Ezmeral Container Platform navíc umožňuje zákazníkům přesouvat zpracování IT úloh do vybraného prostředí podle jejich uvážení. A konečně, díky flexibilnímu obchodnímu modelu služby HPE GreenLake a robustní analýze nákladů v souladu s interními předpisy, dává firmám naprostou kontrolu nad provozními výdaji.

Byl pro vás článek přínosný?