Hlavní navigace

HTC vylepší audio, kupuje 51 % Beats Electronics

13. 8. 2011

Sdílet

 Autor:
Společnost HTC, světový výrobce mobilních zařízení, oznámila strategické partnerství se značkou Beats by Dr. Dre působící v oblasti audio doplňků. Ve výrobci této značky, společnosti Beats Elecotronics, získá majoritní podíl.

HTC investuje do audia, kupuje 51 % Beats ElectronicsVýsledkem spolupráce bude nová řada multimediálních telefonů HTC, která bude obsahovat audio technologie Beats. Dostupnost nové řady telefonů s logem HTC i Beats by Dr. Dre je plánována na tento podzim.

Beats Electronics vyvíjí high-endové sluchátka, která mají údajně dosahovat kvality studiového vybavení. Společnost vyvinula také audio systém pro sérií notebooků Envy od HP.

HTC investuje do Beats 300 milionů dolarů a stane se tak majoritním vlastníkem. Výrobce však zároveň uvedl, že Beats bude nadále operovat jako autonomní společnost a její partnerství s firmami HP, Chrysler Group či Monster Cable Products zůstane zachováno.

Obě společnosti si slibují výrazné zkvalitnění hudebního poslechu a rozšíření portfolia audio doplňků HTC o produkty Beats, uvedlo HTC ve svém prohlášení.

Jedna z mála možností se odlišit

Digitální technologie paradoxně ubírají na kvalitě reprodukované hudby. Pro značku Beats znamená spolupráce další krok na cestě za vývojem inovativních řešení reprodukce a zkvalitněním poslechu hudby přesně tak, jak ji její autor složil,“ uvedl v tiskovém oznámení Jimmy Iovine, předseda Beats by Dr. Dre a ředitel jedné z hudebních divizí Universal Music Group.

Iovine také v konferenčním hovoru uvedl, že HTC bude mít mezi výrobci mobilních telefonů na produkty Beats výhradní práva.

příloha_ovladnete_sva_data

Investice do Beats pomůže HTC odlišit se od ostatních výrobců telefonů s Androidem jako jsou Motorola, Samsung a Sony Ericsson, uvedl Daryl Chiam, analytik ze společnosti Canalys.

Nejnovější Android smartphony se již příliš ve své hardwarové výbavě neliší – využívají dvoujádrové procesory, 3D obrazovky, připojení přes 4G (LTE), což vytváří potřebu další diferenciace, dodal.

Zdroj: IDG News Service, HTC

Byl pro vás článek přínosný?