Hlavní navigace

HTC začne používat S-LCD displeje

26. 7. 2010

Sdílet

 Autor:
Společnost HTC oznámila, že začne využívat novou generaci S-LCD displejů a to v mobilních telefonech HTC Desire a Google Nexus One.

Příčinou je v první řadě nedostatek AMOLED displejů s úhlopříčkou 3,7“, které jsou v těchto mobilních telefonech používány. Tyto LCD panely jsou vyráběny stejnojmennou firmou S-LCD, což je dceřinná společnost japonské Sony a jihokorejského Samsungu. Podle této firmy jsou také LCD pojmenovány, někdy je však také „S-LCD“ mylně překládáno jako „Super LCD“.

S-LCD by však neměly být jen náhražkou za OLED displeje, měly by, podle vyjádření HTC, nabízet proti starším modelům mobilních LCD lepší kontrast, nižší spotřebu a lepší pozorovací úhly. Jak moc je to pravda uvidíme po jejich uvedení na trh, je nakonec docela možné, že v některých ohledech budou S-LCD lepší i než AMOLED (které si tak jako tak občas vypomáhají klasickým podsvícením, i když teoreticky by to tak být nemělo).

Prvotní úspěch u zákazníků zřejmě i napoví, zda se S-LCD dočkají širšího rozšíření v mobilních telefonech, a budou tak konkurencí pro nastupující AMOLED.

Desire je high-end mobil HTC s operačním systémem Android a v zásadě se jedná o něco málo novější verzi Nexus One. Tento mobil, vyráběný společností HTC pro Google, však již ani samotný Google nenabízí a jeho výroba postupně ustane.

„Společnost HTC čelí vysokému zájmu o své telefony, konkrétně o modely s 3,7“ displejem. Použití nové technologie displejů S-LCD nám umožňuje zvýšit naše výrobní kapacity a uspokojit tak současnou vysokou poptávku,“ říká Peter Chou, CEO společnosti HTC Corporation. „S-LCD displeje nabízí uživatelům srovnatelné vizuální podání jako stávající 3,7“ displeje, a přitom i výrazně vyšší výdrž baterie.“

Google Nexus One a HTC Desire

Byl pro vás článek přínosný?