Hlavní navigace

Huawei představuje Mate 9

9. 11. 2016

Sdílet

 Autor: Huawei
Výkonný smartphone disponuje osmijádrovým procesorem Kirin 960, 4 GB operační paměti RAM, 64 GB paměťového úložiště ROM a 4 000mAh baterií

Huawei Mate 9 je první smartphone osazený prémiovým čipsetem Kirin 960 s Huawei „Machine Learning“ algoritmem. Kirin 960 je první čipset na světě nabízející osmijádrový procesor ARM Cortex-A73/A53 a osmijádrový grafický akcelerátor Mali G71. Procesor nabízí nejlepší výkon mezi všemi dostupnými SoC (system on chip) smartphony, zatímco spotřebu energie snižuje až o 15 %. Grafický akcelerátor v porovnání se svými předchůdci zvyšuje výkon o 180 % a energetickou účinnost o 40 %. Kirin 960 rovněž plně využívá na Androidu 7.0 nový grafický standard Vulkan API, a díky tomu zvyšuje grafický výkon až o 400 %. 

Huawei

Huawei Mate 9 v rámci co nejlepší výdrže kombinuje vysokokapacitní 4 000mAh baterii s technologií SuperCharge, díky které dosáhne životnost baterie na jedno nabití až dva dny nepřetržitého provozu. V praxi to znamená 40% navýšení času hovorů nebo 20% navýšení času při hraní her. Technologie SuperCharge podporuje rychlé nabíjení 5A. Nabití na celý den provozu je dosaženo za 20 minut. Baterie je navíc vybavena bezpečnostními standardy, včetně Super Safe 5-gate protection, který umožňuje v reálném čase monitorovat napětí, proud a teplotu, aby byla eliminována všechna bezpečnostní rizika a chráněna životnost baterie. 

Druhá generace duálního fotoaparátu Leica

V návaznosti na úspěch Huawei P9 představuje Huawei Mate 9 druhou generaci duálního fotoaparátu vyvinutého ve spolupráci s německou fotografickou legendou Leica. Huawei a Leica pokračují ve vývoji a zlepšení optických vlastností fotoaparátu, který nyní disponuje 12MPx/F2.2 RGB snímačem, 20MPx/F2.2 monochromatickým snímačem a vylepšeným algoritmem pro sloučení obrazů z obou snímačů. RGB snímač věrně zachycuje barvy, zatímco monochromatický zaznamenává jemné detaily. Díky kombinaci duálního fotoaparátu s optickou stabilizací obrazu (OIS) a první pixel binning technologií fotí Huawei Mate 9 dobře i za zhoršených světelných podmínek či v noci. Kirin 960 je pak speciálně vyroben pro podporu druhé generace duálního fotoaparátu Leica s dvojitým hybridním zoomem. Hybridní auto-focus 4v1 nabízí možnost laserového, fázového, hloubkového a kontrastního ostření. 

Kovové unibody tělo

Huawei Mate 9, stejně jako předešlé prémiové modely Huawei, si zakládá na elegantním designu. Na základě rozsáhlého výzkumu a vývoje je Huawei Mate 9 konstruován za využití 50 unikátních procesů a až jedné hodiny CNC frézování. Díky tomu se tento smartphone pyšní kovovým unibody tělem. Mate 9 bude k dispozici v barvách Space Gray, Moonlight Silver, Champagne Gold, Mocha Brown a Ceramic White. 

Limitovaná edice Porsche Design

Huawei ve spolupráci s Porsche Design připravili luxusní limitovanou edici Porsche Design Huawei Mate 9. Porsche Design Huawei Mate 9 přináší 5,5palcový zaoblený AMOLED displej, který působí hladším a úhlednějším dojmem s jasným estetickým podpisem Porsche Design. Tato edice bude dostupná exkluzivně v barvě Graphite Black. 

EMUI 5.0 – inteligentnější, efektivnější a rychlejší

EMUI 5.0 vylepšuje estetickou stránku i funkčnost nativního operačního systému Android. S EMUI 5.0 se Mate 9 stává stále inteligentnější a efektivnější, a to díky postupnému zapamatování vzorců chování uživatele. EMUI 5.0 přináší také nové designové rozhraní. Více než 50 % funkcí lze nyní spustit během dvou kliknutí, přičemž více než 90 % funkcí pak do kliknutí tří. 

příloha_ovladnete_sva_data

Dostupnost a cena

Huawei Mate 9 bude v ČR dostupný během prosince 2016 za doporučenou maloobchodní cenu 19 990 Kč. 

Byl pro vás článek přínosný?