Hlavní navigace

Huawei představuje smartphone P9 s duálním fotoaparátem

8. 4. 2016

Sdílet

 Autor: Huawei
Unikátní fotoaparát vznikl ve spolupráci s německou firmou Leica Camera AG

Huawei P9 disponuje 5,2palcovým Full HD displejem, 3 000mAh baterií a pohání ho výkonný čipset Kirin 955. Ve výbavě je i čtečka otisků prstů a systém tří antén pro lepší kvalitu signálu.

Huawei

Díky kooperaci Huawei a Leica na vývoji fotoaparátu, představuje Huawei P9 milník v mobilní fotografii, od optických čoček, přes senzory až po algoritmy zpracování obrazu. Výborných fotografických schopností P9 je dosaženo prostřednictvím duálního fotoaparátu, který naplno využívá know-how společnosti Leica. Smartphone je vybaven dvěma hlavními 12MPx fotoaparáty: RGB fotoaparát je specializován na zachycení barev, zatímco druhý, monochromatický, vyniká při získávání detailů obrazu. Duální fotoaparát P9 dokáže zachytit více světla i detailů, a vyniká tak i za nízkého osvětlení. 

Hybridní technologie ostření, režimy Leica a široká clona

Fotoaparát Huawei P9 nabízí tři režimy Leica: standardní (standard), živé barvy (vivid colours) a hladké barvy (smooth colours). Dále je k dispozici například monochromatický režim. Díky hybridní technologii ostření pořizuje Huawei P9 snímky s vyšší rychlostí, větší přesností a stabilitou. P9 podporuje ostření fotoaparátu založené na třech metodách – laserové, kontrastní a výpočtu hloubky – přičemž vždy automaticky vybere tu z nich, která v daných podmínkách dosáhne nejlepších výsledků. Další fotografickou funkcí je široká clona, jež umožňuje uživatelům experimentovat s hloubkou ostrosti a vytvářením rozostřeného pozadí. 

Full HD displej, čipset Kirin 955, baterie 3 000 mAh

Tělo Huawei P9 je konstruováno z leteckého hliníku s hranami broušenými diamantem. Smartphone disponuje 5,2palcovým Full HD displejem s efektem 2,5D, je poháněn novým 64bitovým čipsetem Kirin 955 s frekvencí 4x2,5GHz + 4x1,8GHz a vybaven 3 000mAh baterií. Huawei rovněž odhalil model P9 Plus s 5,5palcovým Press Touch displejem a 3 400mAh baterií. P9 Plus nabízí rychlé nabíjení dual-IC, které uživatelům umožní 6 hodin telefonního hovoru za 10 minut nabíjení. P9 a P9 Plus disponují rovněž novými technologiemi, jako je systém tří antén, který umožní bezproblémové a stabilní připojení. Oba modely jsou vybaveny biometrickou technologií rozeznání otisku prstu. 

příloha_ovladnete_sva_data

Cena a dostupnost

Doporučená maloobchodní cena 32GB verze Huawei P9 je 14 990 Kč. Předobjednávky obchodních partnerů v ČR začínají 8. 4. 2016 a budou pokračovat až do 30. 4. 2016. Dostupné budou barvy Titanium Gray a Mystic Silver. Zákazníci, kteří si v daném termínu Huawei P9 objednají, získají u vybraných prodejců zdarma jako dárek inteligentní náramek Huawei Talkband B2 v hodnotě 4 590 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?