Hlavní navigace

Huawei Watch míří na český trh

23. 11. 2015

Sdílet

 Autor: Huawei
Huawei uvádí na český trh svůj první model chytrých hodinek Huawei Watch.

Huawei Watch nabízejí 1,4palcový dotykový AMOLED displej chráněný proti poškrábání safírovým sklíčkem a odolné tělo z nerezové oceli. Displej dosahuje rozlišení 400 x 400 px a hustoty zobrazení 286 ppi při kontrastním poměru 10 000:1. Ciferník dosahuje tradiční velikosti běžných náramkových hodinek (průměr 42 mm). Náramek Huawei Watch si uživatelé mohou snadno vyměnit za jakýkoliv jiný klasický řemínek s 18mm šířkou. 

Huawei

Hodinky jsou vybaveny funkcemi upozornění na příchozí hovory, SMS nebo e-maily, funkcí pro vyhledání ztraceného telefonu, senzorem srdečního rytmu, gyroskopem, akcelerometrem, barometrem, bezdrátovým spojením se sluchátky pomocí Bluetooth, podporou stahování hudby pro offline poslech. Přehrávání hudby lze spustit hlasovým příkazem, stejně tak lze ovládat třeba navigaci.

Ovládání hlasem

Díky bezdrátovému propojení se sluchátky pomocí Bluetooth a podpoře stahování hudby pro offline poslech jsou Huawei Watch vhodné například pro fitness aktivity či outdoor. Přehrávání hudby lze spustit hlasovým příkazem, stejným způsobem mohou uživatelé ovládat navigaci. Praktická je rovněž funkce pro vyhledání ztraceného telefonu.

Díky poslední verzi rozhraní Google Android Wear jsou Huawei Watch vhodné jak pro uživatele s OS Android, tak pro majitele telefonů se systémem iOS.

Dostupnost, varianty a cena

příloha_ovladnete_sva_data

Huawei Watch budou v ČR dostupné za maloobchodní cenu 9 990 Kč včetně DPH. K dispozici bude stříbrná varianta Huawei Watch s černým koženým páskem, který si však uživatelé mohou vyměnit za jakýkoliv jiný běžný 18 mm široký pásek. Jako příslušenství si zájemci budou moci dokoupit pásek z nerezové oceli – Stainless Steel Link.

Technické specifikace Huawei Watch

  • Displej: 1,4palcový AMOLED displej, rámeček 0,6 mm, rozlišení 400 x 400 pixelů a 286 ppi, safírové sklíčko proti poškrábání
  • Tloušťka ciferníku: 11,3 mm
  • OS: Android 4.3 a vyšší, iOS8.2 a vyšší, podpora aktualizací OTA
  • Konektivita: Bluetooth 4.1 BLE, maximální dosah Bluetooth 10 m, Wi-Fi
  • Paměť: 512 MB RAM + 4 GB Flash
  • Baterie: 300 mAh, 1,5 dne výdrž (32 hodin aktivity a 8 hodin spánku), čas dobíjení 75 minut
  • Odolnost proti vodě: IP67
  • Senzory: gyroskop, akcelerometr, sensor srdeční činnosti (PPG), barometr
  • Funkce: oznámení (hovory, SMS zprávy, emaily, SNS, Google Hangout), hlasová interakce,Google now, mapy, sports and health, přehrávání hudby, aplikace z Google Play Store

Byl pro vás článek přínosný?