Hlavní navigace

Hybridní Lenovo ThinkPad Helix získal procesor Intel Core M

14. 9. 2014

Sdílet

 Autor: Lenovo/techspot.com
Společnost Lenovo aktualizovala svůj 11,6palcový hybridní notebook zaměřený na business ThinkPad Helix.

Zařízení je lehčí a tenčí než jeho předchůdce a navíc je „pod kapotou“ vybaveno novou technologií zvyšující výdrž baterie na jedno nabití. Namísto toho, aby výrobce využil jeden z tradičních procesorů Intel Core i5 nebo i7, vybavil svůj nový model procesorem série Core-M, který ke svému chodu nepotřebuje ventilátor. Tento procesor ze sebe údajně dokáže dostat výkon plnohodnotného PC, aniž by k tomu potřeboval aktivní chlazení.

Lenovo

Díky tomu je zařízení menší a lehčí, nicméně největší výhodou je výše avizovaná zlepšená výdrž baterie, která nově činí až 12 hodin (s volitelnou klávesnicí Ultrabook Pro Keyboard). Se standardní klávesnicí pojede nový Helix až osm hodin.

Displej nabízí rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů a je potažen ochranným sklem Gorilla Glass. K dalším specifikacím, které stojí za zmínku, stojí buďto 4 nebo 8 GB RAM paměti a možnost volby mezi 128 nebo 256GB disky SATA eDrives, 512GB PCIe flashovým úložištěm či disky Intel o velikosti 180 nebo 360 GB.

příloha_ovladnete_sva_data

Cena zařízení začíná na 999 amerických dolarech (okolo 20 tisíci korunách). Lenovo ThinkPad Helix by měl být celosvětově dostupný v průběhu října.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?