Hlavní navigace

Hyundai LLF22914 DVD

28. 4. 2011

Sdílet

www.hyundai-electronics.cz Současný trend velí hnát velikosti úhlopříček televizorů do nebeských výšin, které z pochopitelných důvodů lahodí jak oku diváka, tak především kap...


www.hyundai-electronics.cz

Současný trend velí hnát velikosti úhlopříček televizorů do nebeských výšin, které z pochopitelných důvodů lahodí jak oku diváka, tak především kapsám výrobců. Už jen z cenového hlediska však taková řešení, zpravidla doplněná o rozlehlé systémy domácích kin, nepředstavují pro celou řadu domácností ideální volbu. A co víc, pokud se jim do cesty postaví i výrazně omezený prostor, počet potenciálních kandidátů na novou dominantu obývacího pokoje rapidně klesá.
Jedno z mála možných východisek z této situace nabízí Hyundai LLF22914 DVD – LCD televizor s LED podsvícením, kombinovaný s DVD přehrávačem a bohatou multimediální podporou zajištěnou nejen vstupním USB rozhraním. Ani s vestavěným přehrávačem tento produkt přitom nedosahuje přílišné hloubky a ve svém maximu (v místě uložení DVD mechaniky) měří 53 mm, ve zbytku těla pak jen 23 mm.
Od designu v této cenové kategorii nelze očekávat žádné zázraky – Hyundai svým vzhledem evokuje běžný LCD televizor v lesklé klavírní černi, jež je typicky náchylná na otisky prstů. Stačilo by přitom sáhnout po neméně elegantní stříbrné. Postaven je na netradičně „zacvakávacím“ neotočném podstavci. Obrazovka televizoru nabízí úhlopříčku o velikosti 22“ (56 cm) a Full HD rozlišení 1920 × 1080 obrazových bodů.
Na první pohled ryze mainstreamový televizor se stává zajímavým až při pohledu směrem k zadní části, která na levé stráně nápadně integruje štěrbinovou DVD mechaniku. Stejně jako v případě desktopových mechanik slouží k jejímu ovládání dvě tlačítka: Play/Pause a Stop/Eject. Mechanika pracuje hezky tiše a nečiní jí problémy prakticky žádné běžné používané disky, formáty multimediálních souborů ani české DivX titulky.
Na opačném boku své místo získal USB port pro připojení flash pamětí. Spolu s ním v těchto končinách naleznete i 3,5 mm výstup na sluchátka, analogový AV vstup, CI slot a základní ovládací prvky v podobě čtyř malých tlačítek, z nichž jedno plní úlohu síťového vypínače a druhým si můžete zvolit, jaká nastavení chcete upravovat zbývajícími dvěma. Primárně vám k ovládání samozřejmě poslouží dálkový ovladač, jehož lacině vyhlížející univerzální pojetí však u nás v redakci mnoho sympatií nevzbudilo a může zprvu činit drobné potíže. Zadní panel pak hostí digitální HDMI konektor pro připojení externího zdroje obrazu, SCART, VGA či digitální koaxiální audio.
Při přehrávání multimediálních souborů je vám k ruce počeštěný souborový manažer, jenž při zvolení odpovídajícího režimu šikovně zobrazí celou paletu dostupných multimédií v adresářové struktuře, aby se vám po obsahu flash disku putovalo co nejpohodlněji. K dispozici máte i úzkoprofilové režimy zobrazující výhradně video, fotografie nebo audio soubory.
Vestavěný hybridní TV tuner pracuje společně s lokalizovaným EPG průvodcem obstojně. Drobnou vadou je snad jen absence náhledu aktuálně sledovaného kanálu, kterou bohužel nesupluje ani zvukový doprovod na pozadí. Náhled bychom ocenili nejen při sledování sportovních klání.
Co se obrazového podání týče, Full HD rozlišení rozložené na 22 palců mluví za vše. V případě opravdu kvalitních zdrojů videa s vysokým rozlišením proto nechte lapačku na mouchy v kuchyni, již ze vzdálenosti jednoho metru byste máchali vzduchem zbytečně. Televizor lze proto směle doporučit i jako stabilní náhradu za počítačový monitor. Obraz je vyrovnaný, barvy nejsou přepálené a ve své cenové kategorii vás v zásadě nemá čím nepříjemně překvapit.
Zvukový doprovod mají na starosti dva 2,5W reproduktory, jež jsou skryty ve spodní části rámu televizoru v bezprostřední blízkosti úchytu pro zacvaknutí podstavce. Natočeny jsou směrem dolů a svou kvalitou se pohybují ve střední třídě, ze které je neshodí ani vyšší počet decibelů. Ve výbavě nechybí pětipásmový ekvalizér, automatika a dynamické basy. Volit lze i mezi komprimovaným a nekomprimovaným signálem na digitálním výstupu.
Suma sumárum je Hyundai LLF22914 DVD rozumným univerzálním řešením, jehož racionalitu neudává jen solidní výkon, bohaté funkční i multimediální možnosti, vestavěná DVD mechanika či slušné obrazové podání, ale hlavně poměr cena/výkon, jehož obdobu budete na dnešním trhu hledat opravdu obtížně, ne-li zcela marně.

Technologie panelu: LCD LED
Úhlopříčka: 22“ (56 cm)
Rozlišení: Full HD (1920 × 1080 bodů)
Poměr stran: 16 : 9
Reproduktory: 2× 2,5 W
Tuner: digitální + analogový
Konektory/rozhraní: HDMI, SCART, digitální koaxiální audio (cinch), VGA, AV vstup, sluchátka, CI slot, USB
Rozměry: 532 × 347 × 53 mm (bez stojanu)
Hmotnost: 4,8 kg

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku