Hlavní navigace

IFA 2010: Tenký 3D přehrávač Sharp HP90S

7. 9. 2010

Sdílet

 Autor:
Sharp na veletrhu IFA 2010 představil svůj první 3D Blu-ray přehrávač BD-HP90S, který zaujme zejména svým tenkým stylovým designem.

Spolu s novými 3D televizory Sharp AQUOS se čtyřbarevnou Quattron technologií představil tento japonský výrobce i stylový Blu-ray 3D přehrávač BD-HP90S, což je první výrobek svého druhu v nabídce firmy. HP90S umí samozřejmě pracovat jak s 3D, tak klasickými 2D optickými disky, nicméně na první pohled rozhodně zaujme nevšedním tenkým designem s rozměry 43x3,6x21,8 cm, který zvláště vybízí k tomu umístit tento přehrávač kolmo vedle televizoru, takže zabírá skutečně jen minimum místa. K tomu je dodáván i se speciálním stojanem.

Nicméně BD-HP90S je i dobře vybavený výrobek, nabízí bezdrátové Wi-Fi připojení k síti. Díky tomu si mohou diváci snadno vytvořit propojení skrze DLNA k dalším zařízením v domácí síti a přenášet tak hudbu, fotografie a videa z počítače do televize. Jinou praktickou funkcí je schopnost přehrávat videa přímo z YouTube. I když tedy Sharp podotkl, že funkce DNLA a přehrávání videí z YouTube budou dostupné po aktualizaci software v prvním čtvrtletí roku 2011.

Internetové připojení má další výhodu: umožňuje automatickou aktualizaci software Blu-ray přehrávače – takže každé vylepšení může být okamžitě automaticky nainstalováno bez nutnosti postupovat při aktualizaci podle složitého návodu.

Vedle Wi-Fi má přehrávač i USB port pro připojení externího disku a přehrávání multimédií z něj.

BD-HP90S by se měl také snadno ovládat a to díky funkci „On-Screen Control Panel“, kdy mohou být základní funkce Blu-ray přehrávače Sharp ovládány přes menu na obrazovce prostřednictvím vhodného dálkového TV ovladače, dokonce i od jiných výrobců.

Prodávat by se měl přehrávač začít v listopadu, cena bude kolem 11500 korun.

Sharp BD-HP90S

Byl pro vás článek přínosný?