Hlavní navigace

Inovativní nástroj pro monitoring podnikového IT představil Orbit

22. 9. 2008

Sdílet

GuardControl Appliance , nástroj pro monitoring podnikového IT, který nevyžaduje zásahy do stávajícího IT prostředí firmy a jeho pořízení i nasazení do provozu je údajně velmi jednoduché, oznámila firma Orbit. Na jednotlivých monitorovaných uzlech není zapotřebí instalace žádného dalšího softwaru ani hardwaru - GuardControl Appliance tedy stačí jen umístit do racku, spustit a z konzole správce nakonfigurovat požadované testy. Jejich výsledky se zobrazují ve webovém rozhraní.

GuardControl Appliance , nástroj pro monitoring podnikového IT, který nevyžaduje zásahy do stávajícího IT prostředí firmy a jeho pořízení i nasazení do provozu je údajně velmi jednoduché, oznámila firma Orbit.
Na jednotlivých monitorovaných uzlech není zapotřebí instalace žádného dalšího softwaru ani hardwaru - GuardControl Appliance tedy stačí jen umístit do racku, spustit a z konzole správce nakonfigurovat požadované testy. Jejich výsledky se zobrazují ve webovém rozhraní.
„Při hledání takového řešení pro vlastní potřebu jsme objevili prostor na trhu. Rozhodli jsme se proto využít našich znalostí a vydat se cestou zjednodušení při maximální účinnosti. Výsledkem je GuardControl Appliance,“ říká Martin Hudeček, výkonný ředitel společnosti ORBIT. „Nevíme o žádném jiném srovnatelném zařízení nejen v ČR, ale ani ve světovém měřítku.“
„Velkou péči jsme přitom věnovali i množství přenášených dat. Díky důsledné optimalizaci se jejich objem pohybuje na úrovni jednotek kilobytů, nezatíží tedy ani velmi rozsáhlé WAN sítě,“ dodává Leo Štěpán, technický ředitel společnosti ORBIT.
GuardControl Appliance nevyžaduje aktivní otevírání perimetru bezpečnosti, přenos dat je iniciován vždy ze strany nadřízeného serveru. Správce tak má jistotu, že jde o prověřenou komunikaci probíhající v rámci monitoringu.
GuardControl si společnosti mohou pořídit ve dvou variantách. Obě jsou dodávány ve správce. GuardControl Appliance Standard je určen pro monitorování infrastruktury s méně než 50 uzly. Pro monitorování infrastruktury s více než 50 uzly je určen GuardControl Enterprise. V případě potřeby lze jednotlivá zařízení propojit do centrálního dohledového systému a dosáhnout tak ještě vyššího výkonu.

 

Byl pro vás článek přínosný?