Hlavní navigace

Inovovaný Nvidia Shield TV přichází

31. 10. 2019

Sdílet

 Autor: Nvidia
Novinka se může pochlubit novými procesory Tegra X1 +, pokročilým AI upscalingem poháněných technologií deep learningu. Nechybí ani podpora Dolby Atmos a Dolby Vision. Společnost Nvidia představila novou generaci Shield TV. Ceny začínají na 4 199 Kč.

Dva nové modely – Shield TV a Shield TV Pro – jsou osazeny procesorem Tegra X1 +, který poskytuje až o 25 procent vyšší výkon než jeho předchůdce. Streamery podporují Dolby Vision pro mimořádně živé snímky a Dolby Atmos pro skvělou kvalitu zvuku. Dokáže využít funkce založené na AI k upscalování HD videa do 4K rozlišení, čímž dosáhne dramaticky vyšší kvality zobrazení.

„Nové modely představují pro Shield velký krok vpřed. Od svého zavedení před pěti lety toto zařízení neustále přináší do vašich obývacích pokojů přelomové inovace,“ řekl Jeff Fisher, seniorní viceprezident PC divize společnosti Nvidia. „Ve své třídě novinky nabídnou nepochybně nejlepší zábavu, podporovanou technologiemi Dolby Atmos, Dolby Vision i náš pokrok v používání AI ke zlepšení přehrávání streamovaného videa.“

Doplňky Shield nabízejí možnosti, které mají potenciál zaujmout každého. Od příležitostných uživatelů po fanoušky multimédií a her.

Shield TV má štíhlý, nenápadný design, který snadno splyne s ostatními multimediálními zařízeními nebo jej za ně lze jednoduše schovat. Má také gigabitový ethernet a dvoupásmové Wi-Fi pro bleskově rychlé připojení.

Shield TV Pro je založen na ikonickém elegantním designu předchozí generace a dodáván s vyšší kapacitou paměti a úložného prostoru. Má také o dvojici USB portů více pro provozování Plex Media Server a připojení vysokokapacitních pevných disků nebo jiných zařízení USB. 

Oba modely jsou dodávány s inovovaným dálkovým ovladačem, napájeným dvěma AAA bateriemi, který je vybaven tlačítky s podsvícením aktivovaným pohybem, zabudovaným lokátorem pro případ ztráty a mikrofonem pro hlasové vyhledávání.

Shield opět běží na Android TV a poskytuje prostřednictvím Google Play přístup k více než půl milionu filmů a pořadů a nabídce čítající přes 5 000 aplikací a her. Asistent Google umožňuje uživatelům rychlý přístup k zábavě, ovládání chytrých zařízení nebo vyhledávání informací prostřednictvím hlasových pokynů. Shield nyní podporuje „rutiny“ - pomocí jednoho příkazu provede Google Assistant několik úkolů.

příloha_ovladnete_sva_data

Nvidia je přední společností na poli AI, z čehož může Shield těžit. Nabízí díky tomu funkce, které v konkurenčních zařízeních chybí. Kromě integrovaného propojení s Google Assistant a Amazon Echo využívají nové streamery AI upscaler k oživení obsahu. Je trénovaný na hluboké neuronové síti a umožňuje majitelům Shield sledovat obsah v 720p a 1080p rozlišeních převedený do 4K.

Shield TV a Shield TV Pro jsou nyní k dispozici v USA, Kanadě a vybraných evropských zemích. Cena Shield TV je 4 199 Kč v České republice a 159 € na Slovensku. Shield TV Pro se 3 GB paměti a 16 GB úložného prostoru je k dispozici za 5 699 Kč v České republice a 219 € na Slovensku.

Byl pro vás článek přínosný?