Hlavní navigace

Co ukázal na Computexu Intel?

31. 5. 2016

Sdílet

 Autor: Intel
Na letošním veletrhu Computex představila firma Intel hned několik zajímavých novinek. Tady jsou některé z nich.

Pro cenově efektivní akceleraci videa a umožnění bezpečného, vzdáleného dodávání graficky náročných aplikací představil Intel rodinu procesorů Xeon E3-1500 v5.

V ní se podle výrobce slučuje výkon procesorů Xeon a grafiky Iris Pro P580. Tato rodina umožňuje poskytovatelům služeb využít pro více videostreamů jeden server nebo zařízení. Intel rovněž bude dodávat pilotní systémy Xeon E5-2600v4 s integrovanou FPGA pro aplikace strojového učení.

Další novinkou Intelu je procesor Core i7 Extreme Edition, který je prý nejvýkonnějším desktopovým procesorem všech dob.

Je to vůbec první desktopový procesor Intelu s 10 jádry a až 20 vlákny pro simultánní zvládání mnoha intenzivních pracovních zátěží souběžně, platformovou škálovatelnost se 40 PCIe linkami pro rozšíření s grafickými kartami a SSD a novými úrovněmi výkonu, kterých se podařilo dosáhnout díky inovativní technologii Intel Turbo Boost Max Technology 3.0 a podpoře čtyřkanálových pamětí, jež nastavují novou laťku toho, co dokáže PC.

Tato technologie je podle výrobce navíc odemknutá pro zvyšování výkonnosti.

V oblasti internetu věcí pak Intel oznámil rodinu SoC AnyWAN GRX 750 a Wi-Fi čipovou sadu XWAY WAV500 – což je už pátá generace rodiny 11ac MU-MIMO Wi-Fi produktů pro domácí brány. Platforma Intelu umožňuje poskytování lokálních i cloudových služeb, vytváření mediálního obsahu i sdílení obsahu.

Pro dopravní segment chce Intel vytvořit telematickou službu využívající cenově dostupný procesor Intel Atom x3 pro IoT (dříve označovaný jako SoFIA). Zařízení prý dokáže zajistí optimalizovanou pojistnou smlouvu, která bude vycházet z chování řidiče za volantem a využití vozu.

příloha_ovladnete_sva_data

A konečně se Intel dohodl s Foxconnem na spolupráci ohledně přechodu na mobilní platformu 5G. Obě společnosti budou spolupracovat na konceptech a pilotních programech pro technologie, jako jsou Mobile Edge Computing, Cloud Radio Access Network (CloudRAN) a Network Functions Virtualization (NFV), které umožní vytvoření inteligentnějších, efektivnějších a flexibilnějších sítí.

 

Byl pro vás článek přínosný?