Hlavní navigace

Intel rozšiřuje řadu PC velikosti SD karty mírně větší verzí s Atomem

3. 4. 2014

Sdílet

 Autor: Intel/Techspot.com
Na veletrhu CES 2014 představil Intel několik technologií zaměřených na trh tzv. „wearables“. Kromě jiného ukázala společnost počítač „třídy Pentium“ zvaný Edison, který je veliký jako SD karta.

Intel oznámil, že čip bude založen na Quark SoC zaměřeném na wearables. Nyní to však vypadá, že se svými mini počítači s podporou technologií WiFi a Bluetooth mění směr.

Na CES bylo vydání Edisonu určeno na polovinu roku 2014. Počítač byl zaměřen na to, aby Intel mohl pomoci jiným společnostem s výrobou oblékatelných zařízení. V průběhu veletrhu se společnost pochlubila technologií pro bezdrátové monitorování teploty a dýchání malých dětí.

příloha_ovladnete_sva_data

Namísto výše uvedeného však Intel oznámil, že se v projektu Edison vzdá Quarku ve prospěch tradičnějšího čipu Atom. Bude se jednat o záležitost ne nepodobnou technologiím využívaným v tabletech s Windows a Edison tak bude „mírně větší“ než to, co Intel původně vydal. Společnost se prý dočkala pozitivních reakcí na původní Edison od výrobců zaměřujících se na wearables a internet věcí, nicméně se rozhodla realizovat technologií s dvoujádrovým čipem Intel Atom (22nm Silvermont), neboť bude „lépe odpovídat širší škále tržních segmentů a potřeb zákazníků.“

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?