Hlavní navigace

Inteligentní zařízení včetně rozšířené reality pro firmy představilo Lenovo

17. 5. 2019

Sdílet

 Autor: Lenovo
Nově představená platforma ThinkReality přináší podnikatelům chytrá řešení složená jak z hardwaru, tak softwaru. Ta mají pomoci podnikovým uživatelům využívat AR aplikace pro řešení problémů, zefektivnit komplexní pracovní postupy, zlepšit kvalitu firemních školení, usnadnit spolupráci a v neposlední řadě šetřit peníze.

Platforma ThinkReality také uživatelům usnadňuje nasazení a správu softwarových aplikací pro rozšířenou a virtuální realitu napříč různými operačními systémy, cloudovými službami a zařízeními.

Prvním produktem v nabídce řešení ThinkReality je lehké handsfree mobilní zařízení ThinkReality A6. To je možné využít k nasazení jednoduchých i komplexních AR řešení v podnicích, které chtějí zvýšit produktivitu svých zaměstnanců.

S váhou 380 gramů, 40stupňovým diagonálním polem a rozlišením 1080p na jedno oko je A6 jedním z nejlehčích, plně vybavených AR headsetů ve své třídě.

Lenovo rozšiřuje i svou nabídku v rámci samostatného ekosystému řešení ThinkIoT. To zahrnuje výkonná výpočetní zařízení jako je ThinkCentre Tiny nebo ThinkCentre Nano IoT, EPC300 a řadu senzorů včetně inteligentních kamer, pohybového osvětlení či zařízení pro rozpoznání obličeje.

Vnitřní propojení služeb, softwaru a zařízení Lenovo podle výrobce nalezne své uplatnění v celé řadě oborů. Představte si například lékaře používajícího brýle s rozšířenou realitou pro prohlížení rentgenových snímků na cloudu.

Další možnosti přináší ThinkIoT řešení pro automatizaci skladu. Neméně užitečný může být pro maloobchodní podniky prototyp pokladny s počítačovým viděním, který je aktuálně testován v pilotním programu v Lenovo kampusu v Pekingu.

Lenovo také představilo poslední řadu počítačů s operačním systémem Windows 10, včetně nového ThinkCentre Nano a druhé generace ThinkPad X1 Extreme.ThinkCentre M90n je prý nejkompaktnější řadou komerčních stolních počítačů na světě.

Modely z této produktové řady mají oproti zařízení ThinkCentre Tiny třetinové rozměry a ročně přináší až 30% úsporu energie v porovnání s tradičními stolními počítači. Díky tomu jsou ideální pro nasazení v pracovních prostředích s omezeným prostorem.

Nabídka zahrnuje také nejmenší small form factor (SFF) počítač na trhu. ThinkCentre M90n-1 Nano přináší uživatelům pohodlí a snadnou správu, jelikož se vejde prakticky kamkoliv, například za monitor.

Je také navržen tak, aby byl energeticky co nejvíce úsporný a díky provedení bez ventilátoru i tichý. Zároveň má široký teplotní rozsah (0-50 °C) a je tak ideální volbou pro prostředí s vyšší teplotou a vibracemi. 

ThinkCentre Nano IoT poskytuje zabezpečení a okamžité zpracování dat z těch IoT zařízení v uživatelském prostředí, které potřebují okamžitou odezvu v reálném čase. Nano IoT zvyšuje jejich spolehlivost tím, že umožňuje rychlé předávání informací mezi připojenými IoT periferiemi, senzory a zařízeními.

Nová generace notebooku ThinkPad X1 Extreme zase přináší řadu vylepšení včetně procesorů až 9. generace Intel Core i9, grafické karty NVIDIA GeForce  GTX 1650 s designem Max-Q a navýšení úložného prostoru až na 4 TB.

ThinkPad X1 Extreme druhé generace je tenký a lehký notebook s operačním systémem Windows 10 určený pro pokročilé firemní uživatele, kteří vyžadují přenosné zařízení s vysokým výkonem. Díky jasnějšímu volitelnému 4K OLED displeji s funkcí Dolby Vision a reproduktorům s Dolby Atmos si tento notebook bez problémů poradí také s náročnými činnostmi jako je úprava videa a fotografií, renderování obrazu či navrhování aplikací pro rozšířenou a virtuální realitu.

příloha_ovladnete_sva_data

A konečně nově rozšířené služby ThinkShield související se zabezpečením a ochranou softwarových a hardwarových komponentů chrání celý životní cyklus komerčních zařízení od jejich vývoje až po likvidaci.

Portfolio těchto služeb je navrženo pro zajištění vyšší bezpečnosti ve všech zařízeních značky Lenovo Think, od koncových zařízení až po datová centra. Zaměřuje se především na ochranu uživatelových dat, identity, online chování a zařízení jako takového.

Byl pro vás článek přínosný?