Hlavní navigace

Investujte do IT školení, vyplatí se vám to!

22. 12. 2015

Sdílet

 Autor: Fotolia © Igor Mojzes
Pokud za sebou nemáte odborné vzdělání, nezoufejte – dveře do světa IT jsou pro vás i tak stále otevřené.

(Partnerský příspěvek)

Dnešní moderní doba je založená na informačních technologiích, ať chceme, nebo ne. A spolu se vzrůstajícím počtem aplikací všude kolem nás, které se neobejdou bez naprogramování, vzrůstá také zájem o pracovníky, kteří se v programování cítí jako ryba ve vodě. Jste jedním z nich? Máte štěstí, o práci určitě nemáte nouzi. Chcete se teprve stát specialistou v tomto dynamickém odvětví? Je nejvyšší čas pro to něco udělat!

Spousta informatiků pochází ze středních nebo vysokých škol, zaměřených buď přímo na IT, nebo na technické obory. Pokud za sebou nemáte odborné vzdělání, nezoufejte – dveře do světa IT jsou pro vás i tak stále otevřené. Stačí jen vědět, kde nejjednodušeji získáte relevantní informace a zkušenosti z oboru.

Jak se ve světě IT neztratit

Máte jasno, kterým směrem v oblasti IT se chcete vydat? Bude to programovací jazyk, databázový jazyk nebo třeba webdesign? Pokud už víte, kterou cestou se chcete ubírat, začněte o daném tématu sbírat co nejvíce relevantních informací – na specializovaných webech, sociálních sítích nebo diskusních fórech. A nezapomeňte na anglicky psané weby. Právě angličtina je nezbytným předpokladem pro váš úspěch v programování a IT jako takovém, bez její znalosti se neobejdete.

Jakmile získáte alespoň základní povědomí o IT problematice, neváhejte a přihlaste se na některé ze spousty specializovaných školení. Firmu nebo lektora, který školení vede, vybírejte opravdu důkladně – hledejte maximum jeho referencí, certifikáty i ohlasy účastníků předchozích termínů školení. Možná vás překvapí poněkud vyšší cena za školení, což je však investice, která se vám (při volbě kvalitního školení) hodně rychle a několikanásobně vrátí.

A ještě jedna důležitá informace: dámy, nebojte se, IT svět nerovná se mužský svět – vítané jsou v něm čím dál více i ženy.

Zkusili jste už JAVA programování?

Stále existuje málo jedinců, kteří se specializují na určitý specifický typ programování. I vás pravděpodobně na začátek zaujmou spíše klasické a lety prověřené programovací jazyky, jako je třeba C, C++ nebo JAVA. Tento objektově orientovaný programovací jazyk patří v současnosti mezi nejpoužívanější programovací jazyky na světě. Takže máte jistotu, že se se znalostí JAVA rozhodně neztratíte. Programovací jazyk JAVA splňuje všechny základní předpoklady k tomu, aby opravdu tak oblíbený byl: je syntakticky jednoduchý, spolehlivý, výkonný, bezpečný a také nezávislý na architektuře.

Další z řady výhod programovacího jazyka JAVA je její automatické uvolňování nepotřebné paměti či přenositelnost jejích programů – to znamená, že můžete bez úprav spustit stejný program na libovolném operačním systému. Pro ty, kteří s programováním teprve začínají, skýtá JAVA další výhodu, která je spojená s její oblíbeností: téměř vždy, když se objeví nějaký problém, dokážete najít někoho, kdo jej už řešil a kdo vám poradí.

Programovacímu jazyku JAVA hraje do karet i neustále se zvyšující popularita nejrůznějších mobilních aplikací, které jsou na jejím principu postavené. A právě mobilní aplikace fungující v jazyku JAVA jsou v současnosti ne zas tak těžkou cestou, jak přijít alespoň k malému jmění. Stačí dobrý nápad, naprogramování užitečné „appky“ běžící pomocí JAVA, což není kdovíjaká alchymie a pak už jen vytvořit dobrou marketingovou strategii. Pokud se svojí aplikací objevíte byť i malou skulinku na trhu, máte vyhráno!

příloha_ovladnete_sva_data

Nejen školení JAVA, ale další naleznete na www.skoleni-ict.cz

 

Byl pro vás článek přínosný?