Hlavní navigace

iOS 4.1 vydán a hacknut

15. 9. 2010

Sdílet

Jen týden po ohlášení byla vydána nová verze operačního systému iOS 4.1, hacknuta byla během několika hodin.

Nová verze operačního systému iOS 4.1 byla oficiálně ohlášena teprve minulý týden, již nyní je však ke stažení přes iTunes 10. A jen několik hodin poté už byl systém hacknut programátorem vystupujícím pod nickem pod2g.

Proces hacknutí, známý také jako jailbreak či root, umožňuje uživatelům fungovat v operačním systému jako administrátor s plnými právy (tedy „root“), instalovat podle libosti aplikace třetích stran, různá rozšíření a jinak upravovat systém tak, jak by to v oficiální čisté verzi nebylo možné. Práce na jailbreaku iOS 4.1 má ještě pokračovat a je nepravděpodobné, že by se to Applu podařilo jen tak jednoduše upravit.

iOS je operační systém pro iPhone, iPod a iPad a verze 4.1 nabízí nové funkce, mezi nimi zejména vyšší výkon iPhone 3G a oprava problému se senzorem přiblížení. Nové funkce zahrnují HDR režim pro focení s vyšším dynamickým rozsahem ve fotografiích (pozor, jde o softwarové vylepšení, skutečnou světelnou senzoru tento update nezvýší) a pro iPhone 4 možnost nahrávat HD video přes Wi-Fi. Uživatelé mohou čekat i řadu dalších oprav a vylepšení.

iOS 4.1

Byl pro vás článek přínosný?