Hlavní navigace

iOS 5 pro iPhone a iPad nabídne widgety a vylepšená upozornění

29. 5. 2011

Sdílet

 Autor:
Na internetu se objevily nové informace o připravovaném mobilním operačním systému Apple iOS 5.

Podle zdrojů webového portálu TechCrunch bude iOS 5 představen na konferenci WWDC, která se bude konat 6. až 10. června v San Francisku. Mezi hlavní novinky, které nový operační systém přinese, by měly patřit widgety a vylepšená upozornění pro aplikace. Widgety jsou miniaplikace, které nabízejí rychlý přístup k informacím nebo funkcím jako je počasí či zprávy. Android od Googlu stejně jako další mobilní platformy již tyto miniaplikace nabízejí. Apple tak pravděpodobně vyslyšel volání všech, kteří jej pro kvůli absenci widgetů kritizovali

Na desktopovém systému Mac OS X se systém widgetů jmenuje Dashboard a je tak pravděpodobné, že se stejného označení dočká i na iPhonech a iPadech. Miniaplikace na iPhonu by mohly fungovat například takto.

Jak budou vypadat vylepšená upozornění pro aplikace, zatím není zřejmé. Na desktopech od Applu mnoho uživatelů za tímto účelem používá doplňky (například Growl). Spekuluje se také o tom, že mapy v iOS 5 již nebudou založené na datech od Googlu, ale bude využita technologie jiné společnosti. Podle portálu 9to5Google Apple také pracuje na aplikaci, díky které by šlo iPhone jednoduše použít jako navigaci v automobilech.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Úvodní foto: © Suriko - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?