Hlavní navigace

iOS 6: 6 nejlepších funkcí pro podnikové uživatele

13. 6. 2012

Sdílet

 Autor:
Apple konečně potvrdil vývoj další verze svého mobilního operačního systému. Zde je seznam nových funkcí, které mají ambici zvýšit produktivitu zaměstnanců.

Je to oficiální. iOS 6 přijde ještě letos na podzim a spolu s ním i kolem 200 aktualizací a různých zlepšení. Žádnou z novinek sice nelze označit za revoluční změnu, přeci jen si však Apple přichystal několik funkcí, které ocení především firemní uživatelé. Zde je přehled těch nejzajímavějších z nich.

Navigace
Nová mapová aplikace konečně nabídne to, co mají uživatelé Androidu už nějakou dobu k dispozici – navigaci. To znamená, že vás iPhone nově dostane z bodu A do bodu B, aniž by přitom musel použít nějakou placenou aplikaci třetí strany. Nové mapy navíc budou integrovány se Siri, která tak bude schopna poskytnout například informace o nejbližší benzínové stanici nebo vypočítá, jak dlouho bude vaše cesta trvat.

Dopravní informace
S mapami souvisí i další novinka, kterou je průběžná aktualizace dopravních informací. Uživatel bude moci zjistit, jakým místům se při své cestě vyhnout, a také z jakého důvodu (nehoda, stavba, radar). Obzvlášť zajímavá je pak možnost anonymního sdílení dopravních informací v reálném čase s ostatními uživateli, což znamená, že se do telefonů dostane podobný systém, který známe z některých rozhlasových stanic.

Nové funkce telefonu
Dosud měl uživatel v případě příchozích hlasových hovorů pouze dvě možnosti: Přijmout a Odmítnout. V iOS 6 se objeví také tlačítka Odpovědět textovou zprávou a Připomenout později.

FaceTime přes 3G
FaceTime je skvělou možností, jak s někým nejen hovořit, ale být s ním současně ve vizuálním kontaktu. Problém však dosud představoval fakt, že tato služba vyžaduje připojení k WiFi na obou stranách. V iOS 6 bude FaceTime fungovat také přes rozhraní 3G, čímž se firmám otevírají nové možnosti, jak svým partnerům ukázat prototyp nového výrobku, udržet kontakt s domovskou kanceláří kdekoliv na cestách a podobně.

VIP Mail
iOS 6 počítá s tím, že s některými kontakty komunikujete častěji než s jinými. Nově proto bude možné takové kontakty označit jako VIP a jejich zprávy pak zobrazovat ve vlastní sekci. Mělo by tak zkrátka dojít k oddělení zrna od plev. Dalším vylepšením v případě emailů je možnost vložení fotografií či videí přímo do nové zprávy.

Passbook
Nová aplikace slouží k ukládání palubních letenek a jiných lístků na jednom místě. Chová se přitom velmi intuitivně, protože automaticky rozpozná, když uživatel vstoupí například na letiště, a okamžitě nechá zobrazit dostupné letenky. Díky tomu má uživatel například získat čas ke změně času odletu.

Byl pro vás článek přínosný?