Hlavní navigace

iPad 3 nepodporuje australské 4G sítě

29. 3. 2012

Sdílet

 Autor: © James Steidl - Fotolia.com
Společnost Apple se snaží vyhnout soudním tahanicím a bude vracet australským uživatelům tabletu iPad 3 peníze. Reklamy slibovaly připojení ke 4G sítím, to však v Austrálii nefunguje.

Australští majitelé nového tabletu iPad 3 z produkce americké společnosti Apple si stěžují, že zařízení nedostálo svým reklamním slibům a neumožňuje připojení k rychlým datovým sítím 4G. Australská komise pro hospodářskou soutěž a ochranu spotřebitele (ACCC - The Australian Competition and Consumer Commission) dnes zažalovala Apple u melbournského federálního soudu za podvodnou reklamu. Dle tvrzení ACCC společnost Apple mylně informovala australské uživatele o možnostech připojení ke 4G sítím.

4G konektivitu zajišťuje v Austrálii společnost Telstra, avšak své sítě provozuje na frekvenci 1800 MHz, zatímco iPad 3 si rozumí pouze s 700MHz a 2100MHz LTE variantami. iPad 3 je tedy kompatibilní s 4G LTE sítěmi v USA a Kanadě a používá rychlostní specifikace HSPA, HSPA+ a DC-HSDPA.

Během středečního slyšení Apple souhlasil, že provede několik kroků nápravy tak, jak požaduje ACCC. Do 5. dubna musí Apple na svých stránkách a ve svých reklamníh materiálech zveřejnit informaci, jež zní: "Tento produkt podporuje velmi rychelé mobilní sítě. V současnosti není kompatibilní s australskými 4G LTE a WiMax sítěmi." stejná zpráva by měla být vyvěšena v kamenných prodejnách.

Společnost rovněž rozešle emaily zákazníkům, kteří si iPad 3 zakoupili mezi 16. a 28. březnem, a infromuje je o problému s nekompatibilitou sítí a nabídne finanční odškodné, jak je uvedeno v tiskové zprávě komise ACCC.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Zdroj: PCWorld.com, ACCC.gov.au

Byl pro vás článek přínosný?