Hlavní navigace

iPad bude v USA k dispozici 3. dubna

9. 3. 2010

Sdílet

Společnost Apple dnes oznámila, že od soboty 3. dubna bude v USA dostupný její iPad v modelové řadě s rozhraním Wi-Fi. Koncem dubna budou k dispozici i modely s rozhraním Wi-Fi + 3G.

Kromě toho budou koncem dubna všechny modely zařízení iPad dostupné v následujících zemích: Austrálie, Kanada, Francie, Německo, Itálie, Japonsko, Španělsko, Švýcarsko a Velká Británie.

Počínaje 12. březnem si zákazníci v USA mohou předběžně objednat jak modely s rozhraním Wi-Fi, tak s rozhraním Wi-Fi + 3G v internetovém obchodu Apple (www.apple.com) nebo si mohou rezervovat model s rozhraním Wi-Fi v maloobchodní prodejně Apple a vyzvednout si ho v sobotu 3. dubna.

Za cenu začínající na 499 USD umožní iPad uživatelům procházet web, číst a odesílat e-maily, prohlížet a sdílet fotografie, sledovat filmy, poslouchat hudbu, hrát hry, číst e-knihy a mnoho dalšího. iPad má tloušťku pouhých 1,3 cm a váží asi 700 g, je tedy tenčí a lehčí než jakýkoli notebook nebo netbook, přičemž výdrž baterie dosahuje až 10 hodin.

Ceny a dostupnost
iPad bude ve verzi s rozhraním Wi-Fi v USA dostupný 3. dubna za předpokládanou maloobchodní cenu 499 USD za 16GB model, 599 USD za 32GB model a 699 USD za 64GB model. Verze s rozhraním Wi-Fi + 3G budou dostupné koncem dubna za předpokládanou maloobchodní cenu 629 USD za 16GB model, 729 USD za 32GB model a 829 USD za 64GB model.  iPad se bude v USA prodávat prostřednictvím obchodu Apple Store (www.apple.com), maloobchodních prodejen Apple a vybraných autorizovaných prodejců Apple.

Modely iPad s rozhraním Wi-Fi i s rozhraním Wi-Fi + 3G budou koncem dubna dostupné i v následujících zemích: Austrálie, Kanada, Francie, Německo, Itálie, Japonsko, Španělsko, Švýcarsko a Velká Británie. Mezinárodní ceny budou oznámeny v dubnu. V dalších zemích bude iPad dodáván v průběhu roku. Pro nákup a stahování skladeb a videa z obchodu iTunes Store je vyžadována platná platební karta vydaná finančním ústavem v zemi nákupu. Dostupnost videa se v jednotlivých zemích liší.



Aplikace iBooks pro iPad včetně obchodu iBookstore společnosti Apple bude k dispozici k bezplatnému stažení z obchodu App Store v USA dne 3. dubna. Další země přibudou v průběhu tohoto roku.

Byl pro vás článek přínosný?