Hlavní navigace

iPhone 3G míří do prodeje – jaké jsou první dojmy?

12. 7. 2008

Sdílet

Dlouho očekávaný iPhone 3G míří do prodeje. V Japonsku je již prodává od pátečního rána, přičemž se na tuto událost sešla velká řada zájemců. Jaké nový iPhone 3G vzbuzuje dojmy ve svých nových uživatelích?

Dlouho očekávaný iPhone 3G míří do prodeje. V Japonsku je již prodává od pátečního rána, přičemž se na tuto událost sešla velká řada zájemců. Jaké nový iPhone 3G vzbuzuje dojmy ve svých nových uživatelích?

K příležitosti slavnostního uvedení iPhonu 3G od Apple na trh se v japonském Tokiu, v obchodě firmy Softbank sešlo více než tisíc lidí, kteří již od sedmi hodin ráno čekali, aby se mohli stát jedněmi z prvních uživatelů tohoto nového smartphonu.

Jeho uvedení bylo doprovázeno odpočtem hodin, speciálními kouřovými efekty a také davem více než stovky novinářů a fotografů, kteří si tuto akci nechtěli nechat ujít (viz fotografie z akce u tohoto článku). Masayoshi Son, CEO společnosti Softbank, říká, že v letošním roce se mobilní telefony staly konečně plnohodnotnými přístroji pro práci na internetu.

První zákazník s novým iPhonem 3G vyšel z obchodu 20 minut po slavnostním zahájení prodeje a přesto, že byl v řadě až třetí, díky rychlejšímu vyřízení jeho zakázky tak „předběhl“ dva další zájemce, kteří stáli v řadě před ním. Na dotaz novinářů, jak se mu nový přístroj líbí, odpověděl, že je super a že s ním hned zavolal svojí přítelkyni.

Nicméně Softbank začala na svých elektronických stránkách nabízet iPhone 3G již v nočních hodinách, takže řada uživatelů si jej objednala již před otevřením jejího obchodu.

Co se týká prvních dojmů z nového modelu, design je velmi podobný jako u starého, jen je více zaoblený a zužuje se směrem ke hranám, což vytváří dojem, že je tenčí, i když v nejtlustším bodě je ve skutečnosti širší, než původní iPhone. Dále mu chybí oproti původní verzi 3,5mm konektor pro připojení klasických sluchátek a podle prvních dojmů je práce s ním trochu pomalejší, než tomu bylo u staršího modelu. Jedná se však spíše o otázku firmware než použitého hardwaru.

Výrazný rozdíl však uživatelé poznají u reproduktoru, který je nyní mnohem hlasitější a má i čistší zvuk. Další novou vlastností je navigace pomocí GPS ve spolupráci s Google Maps a nalezení polohy trvá na novém iPhonu 3G asi 10 sekund.

Jak již plyne z názvu, je nový iPhone také vybaven podporu 3G sítí a HSDPA. To přináší značně vyšší rychlost při práci s internetem, neboť předchozí model byl odkázán jen na použití EDGE a lokálních Wi-Fi hotspotů. Uživatelé prvních modelů měli také určité problémy s přenosem souborů přes Bluetooth, protože i když se podařilo zařízení spárovat, nebylo možné přenášet žádné soubory.
Nenechte si ujít:
iPhone 3G: Kolik stojí jeho výroba?

Telefónica O2 podepsala smlouvu na distribuci iPhonů v Česku

iPhone výrazně zlevňuje – přijde nový model?

iPhone vytlačuje z trhu konkurenční smartphony

Windows Mobile 6.1 konečně uvedeny

iPhone 3G: Jak jej hodnotí analytici?


Zdroj: IDC News Service

 

Byl pro vás článek přínosný?